Venkovní scénu Husy na provázku otevře premiéra hry o konspiracích Setkání spiklenců

Venkovní scénu Husy na provázku otevře premiéra hry o konspiracích Setkání spiklenců 

Dvůr brněnského divadla Husa na provázku bude od úterý 25. května hostit venkovní scénu, jejíž program zahájí inscenace o fenoménu konspiračních teorií Setkání spiklenců. Do konce června čeká návštěvníky na dvacet představení nebo patnáct koncertů domácích alternativních interpretů.

Přehlídka, příznačně pojmenovaná provázek.open, startuje s autorskou hrou Setkání spiklenců mladého režijně-dramaturgického dua Petr Erbes a Boris Jedinák. „Konspirační teorie v posledních pandemických měsících nabraly na síle způsobem, jaký čekal jen málokdo. O nic míň nečekaný je však i drzý a hravý přístup, který k němu tvůrci zvolili,“ uvedl dramaturg scény Martin Sládeček, podle něhož diváky čeká večer plný překvapení a humoru.

Druhým premiérovým titulem bude hra Pammrová/Březina rekonstruující dávnou korespondenci mezi ekoložkou a feministkou Annou Pammrovou a literátem Otokarem Březinou. Tvůrci ji na open air scéně uvedou v pátek 25. června.

Naopak do derniéry na dvorku vstupují představení Turnový háj, s nímž se publikum rozloučí ve středu 16. června, a Amerika, která bude následovat o tři dny později.

Solidaritu nezávislým hudebníkům, kteří podle umělecké šéfky scény Anny Davidové trpěli během kulturní uzávěry nejvíce, mají přinést plánované koncerty. Na pódiu se na konci května a v průběhu června vystřídají Amelie Siba, Mutanti hledaj východisko, Iva Bittová, MC Gey nebo Jenny and the Machine Elves.

Foto: Ivo Dvořák

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!