Zdarma do Národního muzea i na výstavu o Komenském. Mezinárodní den muzeí láká na volné vstupy

Zdarma do Národního muzea i na výstavu o Komenském. Mezinárodní den muzeí láká na volné vstupy 

Na úterý 18. května připadá Mezinárodní den muzeí, jehož tématem je letos Budoucnost muzeí: obnova a nové vize. V Česku se zapojuje několik institucí, které u této příležitosti nabídnou bezplatný vstup do stálých expozic i na některé výstavy.

Vyjma výstav Czech Press Photo a Sluneční králové lze navštívit pražské i mimopražské objekty Národního muzea, pokud mají v tento den otevřeno. Například v Historické budově si mohou lidé do úterní osmnácté hodiny bezplatně prohlédnout výstavu zasvěcenou svaté Koroně nebo retrospektivu trojice tokijských olympijských her.

Muzeum hlavního města Prahy v úterý zdarma zpřístupní Dům U Zlatého prstenu a Studijní a dokumentační centrum Norbertov. V sobotu budou následovat Podskalská celnice na Výtoni, ctěnický zámek, nádraží Praha-Těšnov nebo Negrelliho viadukt. Hlavní budova zůstává kvůli rekonstrukci uzavřená. 

Do všech expozic v hlavním městě, ale i v Čáslavi, na zámku Kačina, na Ohradě, ve Valticích a v Ostravě zve Národní zemědělské muzeum. V ústřední letenské budově mohou lidé navštívit střešní zahradu s výhledem, venkovní dvorek se živými domácími zvířaty nebo třeba Laboratoř ticha zabývající se biotopy tuzemských lesů.  

Národní pedagogické muzeum na pražské Malé Straně láká v úterý na výstavu KOMenský v KOMiksu: Kreslený život Učitele národů, jež zůstane přístupná pouze do konce června.

Foto: NM

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!