Nejnovější články » Umění

Pražský CAMP se znovuotevírá. Na léto plánuje živý venkovní program

18.5.2021,

Po více než půlroční pauze se pro návštěvníky otevírá pražské Centrum architektury a městského plánování. Vedle výstavy Pražské priority chystá na letní měsíce nabitý program ve venkovních prostorách okolního areálu.

Na živé akce, do kavárny, knihkupectví i celého areálu sousedních Emauz zve pražský CAMP, v němž se veškerý program posledních měsíců pouze streamoval. U vstupu musejí návštěvníci předložit potvrzení o negativním výsledku antigenního testu.

V prostorách centra se v úterý 18. května znovu zpřístupní výstava Pražské priority v rámci cyklu Praha zítra?, jež představuje dvě desítky stavebních projektů, které zásadně ovlivní současnou tvář metropole. K vidění je budoucí podoba Václavského náměstí či připravované čtvrti Bubny-Zátory.

 

O prázdninách spustí CAMP speciální program Praha pod mikroskopem, který bude zahrnovat letní kino, kvízy, bojovku, diskuze, divadelní představení nebo koncerty. „Chceme vytvořit oázu v centru hlavního města, pět minut od Náplavky, nabídnout to nejlepší, co jsme zatím v CAMPu měli a zpříjemnit tak všem Pražanům letní dny ve městě,“ upřesnil vedoucí instituce Štěpán Bärtl.

Foto: CAMP