Rozmanitou prohlídku po pražských ikonách s poučným kvízem spojuje aplikace Quest In Tour

Rozmanitou prohlídku po pražských ikonách s poučným kvízem spojuje aplikace Quest In Tour 

Historickými zajímavostmi nabité procházky nejen po Petříně a areálu Pražského hradu nabízí pro české, ale i anglicky mluvící, nebo ruské turisty mobilní aplikace Quest In Tour.

Pokud plánujete výlet na nejatraktivnější místa v Praze a nechcete si s sebou brát knižního průvodce, nebo se účastnit skupinové vycházky, můžete využít službu Quest In Tour, která je pro tuzemské cestovatele dostupná v textové verzi. Stačí si ji zakoupit na webových stránkách, vybrat si místo, které chcete podrobněji prozkoumat, stáhnout mobilní aplikaci, aktivovat prohlídku a pak na ni už můžete vyrazit.

Námi zvolená prohlídka pojmenovaná Petřín pěšky s přibližnou délkou tří a půl hodin zavádí na třicet šest míst okolo asi nejznámější pražské dominanty nedaleko Hradu. Kromě slavné rozhledny vás vezme i do různých zákoutí Seminářské zahrady, na křížovou cestu a ke Kalvárii, k soše Karla Hynka Máchy, k památníku obětem komunismu nebo třeba do podmanivé Květnice.

Památník obětem komunismu. Foto: archiv Quest In Tour

Funguje i v offline režimu, nicméně z důvodu delšího načítání přidružené mapy jsme pro jistotu nechali mobilní data zapnutá. Ke každému stanovišti na trase autoři napsali text, který není pouhým, často nezáživným výčtem historických událostí a suchým popisem dané lokace. Od jedné pamětihodnosti ke druhé navíc navádí intuitivně, jako když se zeptáte kolemjdoucího na cestu.

Vyprávění v podobě monologů či dialogů neviditelných průvodců, mezi nimiž figuruje astroložka z tamní Štefánikovy hvězdárny, svatý Vavřinec z kostela na vrcholu kopce nebo slovanský bůh Perun, těží zejména z „perliček“, které návštěvníkům bez větších znalostí běžně zůstávají skryty.

Sochy před Magickou jeskyní. Foto: archiv Quest In Tour

Udržet uživatelovu pozornost napomáhají také doprovodné otázky ve formě kvízu s výběrem čtyř možností, které se týkají samotných detailů, na něž je nutné se více zaměřit, ale i zapojují jeho představivost a logické myšlení – nechybí rébusy s jednoduchými počty nebo přesmyčky. V závěru vám aplikace, pokud budete chtít, poskytne výsledek vašeho snažení a čas, za který jste zvládli dokončit trasu a splnit veškeré úkoly.

 

Foto: pexels.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!