Festival krátkých filmů nabídne na 120 snímků. Diváci je uvidí v kině i online

Festival krátkých filmů nabídne na 120 snímků. Diváci je uvidí v kině i online 

Letošní Pragueshorts Film Festival vypukne 2. června. Program uvedou kina v Praze i celé republice. Novinkou je videotéka.

Šestnáctý ročník festivalu nabídne jako vždy to nejlepší z nejnovější světové produkce krátkých filmů. Nebudou chybět snímky českých tvůrců, komedie, vizuální experimenty, blok filmů Radu Judeho (autor úspěšného Smolného pichu) i tradiční Brutal Relax Show. To vše v 11 pražských kinech a sálech po celé republice. Novinkou bude videotéka www.kviff.tv, kde diváci uvidí díla zcela zdarma.

"Budeme kombinovat on-line uvedení s klasickými projekcemi. Co se však nemění je ale atraktivní program filmů, které dokazují, že i na malé ploše lze odvyprávět příběhy plné emocí, napětí nebo humoru," zve na festival prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška.

V Mezinárodní soutěži se utká 37 filmů včetně českého reprezentanta Anatomie českého odpoledne režiséra Adama Martince. Národní soutěž pak divákům nabídne 8 snímků, které se ucházejí o cenu Nejlepší domácí film. Publikum se může těšit také na přehlídku kraťasů s herečkou Jenovéfou Bokovou vzniklých v rozmezí let 1998 až 2019 a další speciální sekce.

16. Pragueshorts Film Festival se koná od 2. do 27. června 2021. Kompletní program najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!