KulTýden od 10. do 16. května: pohádková výstava, digitální Jeden svět i nová Morcheeba

KulTýden od 10. do 16. května: pohádková výstava, digitální Jeden svět i nová Morcheeba 

Pohádkové příběhy pro děti i dospělé v Kotvě, online dokumentární festival Jeden svět nebo Nejčernější modrá v podání ostrovního dua Morcheeba. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Dokument o běloruských odpůrcích Lukašenkova režimu Kuráž odstartuje letošní Jeden svět. Letošní programové novinky odtajní v podcastu dramaturgyně festivalu Barbora Hudečková. Surrealistické vize se před očima naskytnou účastníkům audioprocházky po zahradě pražské Winternitzovy vily. Podrobnosti o speciální inscenaci Bílý obraz představuje její režisérka a scenáristka Kateřina Součková. Desáté studiové album si do své diskografie zapíše britská stálice Morcheeba. V jakém duchu se nese novinka Blackest Blue?

 

Vernisáže se v pondělí dočká velkolepá interaktivní výstava Svět pohádek Boženy Němcové, kterou hostí obchodní dům Kotva v metropoli. Na co všechno se návštěvníci mohou těšit? Od pronikavých románů s erotickým nádechem pokročila marocká literátka Leila Slimani k románu o novodobé historii. O čem je autorčino dílo Země těch druhých, které právě vychází v češtině? Na závěr přinášíme tip na projekt TEDxNárodní, který ukazuje konstruktivní řešení klimatické krize. Detaily prozrazuje hlavní koordinátor Matěj Prokop.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Aleš Král

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!