Nová alba v květnu: Twenty One Pilots, Morcheeba i Pokáč

Nová alba v květnu: Twenty One Pilots, Morcheeba i Pokáč 

Novinka hitmakerů Twenty One Pilots, podmanivé pokračování v duchu předešlé tvorby z dílny Morcheeby nebo humorné (ne)covidové písně Pokáče. Přinášíme tipy na nová alba, která vycházejí v květnu.

Van Morrison: Latest Record Project Volume I

Severoirská hudební legenda přezdívaná kovboj z Belfastu vydává svou v pořadí už dvaačtyřicátou desku. Dvacet osm nových songů vytvořil tvůrce hitu Brown Eyed Girl nebo Gloria od skupiny Them během loňské nedobrovolné koncertní přestávky. Mezi jejich výmluvnými názvy nechybí Why Are You On Facebook, Stop Bitchin‘ Do Something nebo Where Have All The Rebels Gone. Podrobnosti v osmnácté epizodě podcastu KulTýden

Vychází 7. května.

 

Morcheeba: Blackest Blue

Potřebný čas na skládání a vylepšení umu získalo také ostrovní duo, které vydává jubilejní desáté album. Jako obvykle se ve své tvorbě nenechali ovlivnit předsudky a organickou cestou se vydali za zvukem souznícím s předchozími nahrávkami, ve kterém nechybí stopy popu, elektroniky či soulu. Ve videoklipu k titulní písni Sounds of Blue najdeme zpěvačku s kolegou snivě plout pod hladinou.

Vychází 14. května.

 

Twenty One Pilots: Scaled And Icy

Dvojice z amerického Ohia, zpěvák Tyler Joseph s perkusistou Joshem Dunem, připravila šestou desku, jejíž název je přesmyčka Clancy is dead, která naráží na ústřední postavu jejich předchozí nahrávky Trench. Zrodila se za pandemie napůl ve vokalistově domácím studiu a zčásti v dílně jeho kolegy a vévodí mu dubnový singl Shy Away.

Vychází 21. května.

Michal Prokop & Framus Five: Mohlo by to bejt nebe..

„Ta země, která rodí kacíře. A uhrančivě krásné zlatovlásky. Kde všichni věří jen své nevíře. A gramofony chrčí Škoda lásky.“ Těmito verši začíná novinka Má vlast domácí stálice Michala Prokopa, v jejímž klipu sledujeme Vilmu Cibulkovou jako starodávnou kněžnu s květinovým věncem na hlavě, jejíž současnost naznačuje cigareta v puse. Na chystané desce ji doplní dalších jedenáct původních songů a jedna cover verze.

Vychází 28. května.

Moby: Reprise

Zaoceánská multižánrová ikona přelomu milénia reprízuje své proslulé hity, které aranžuje v orchestrální, nebo akustické úpravě. Na aktualizované podobě singlů Go, Porcelain nebo Why Does My Heart Feel So Bad spolupracoval s hostujícími umělci, ať už Gregorym Porterem, nebo s Víkingurem Ólafssonem.

Vychází 28. května.

 

Pokáč: Antarktida

Album reflektující pandemii, která má být co nejvíce necovidové. Široké rozpětí témat dva roky vznikající desky tuzemského písničkáře zahrnuje každodenní životní starosti, sociální sítě a v neposlední řadě osobitý humor. Velkolepý křest by se měl, pokud to situace dovolí, odehrát v lednu v pražské O2 areně.

Vychází 28. května.

Foto: archiv vydavatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!