No Name, Rybičky 48, Dan Bárta a další umělci zahrají na podporu 20 zoo

No Name, Rybičky 48, Dan Bárta a další umělci zahrají na podporu 20 zoo 

Hudební fanoušky potěší nová online akce - totiž benefiční koncert na podporu dvaceti českých i slovenských zoologických zahrad. Již v neděli 9. května spojí své hudební síly hvězdy jako No Name, Rybičky 48, Dan Bárta, MIG21, Jakub Děkan, Denoi, LinaKaro i Igor Orozovič. Akci bude moderovat Libor Bouček.

Zoologické zahrady se z důvodu několikaměsíční povinné uzávěry ocitly v kritické ekonomické situaci. Benefiční akce s názvem Hrajeme pro 20 zoo si klade za cíl vybrat finanční prostředky a pomoci zoo z Unie českých a slovenských zoologických zahrad minimalizovat dopad vládních opatření.

Benefiční koncert proběhne 9. května od 17:00 online na portálu Ticketstream.cz, kde byl již zahájen i předprodej vstupenek. Koncert proběhne formou OpenAir na zahradě Kulturního střediska Lidové sady, které je součástí Zoologické zahrady Liberec.

Diváci se tak ocitnou nejen na koncertě plném skvělých interpretů, jako jsou No Name, Rybičky 48, Dan Bárta, MIG21, Jakub Děkan, Denoi či LinaKaro, ale též v příjemném a vzdušném prostředí, aniž by opustili své domovy.

Program také představí hudební vystoupení herce a muzikanta Igora Orozoviče, který nyní slaví úspěch s charitativním hitem Hippokratova armáda, jenž má na YouTube již přes půl milionu zhlédnutí. Kromě hudebních vystoupení se mohou diváci těšit také na zajímavé rozhovory a krátké virtuální prohlídky zapojených zoologických zahrad. Celým večerem provede moderátor Libor Bouček.

"Když se k nám z médií dostala informace o složité situaci zoologických zahrad, cítili jsme potřebu okamžitě pomoci. Obrátili jsme se s nabídkou na ředitele liberecké zoo Davida Nejedla a po konzultaci se rozhodli uspořádat benefiční koncert pro všech dvacet unijních zoologických zahrad," říká Tomáš Vimmer, který stojí za myšlenkou i realizací akce. "Jedná se o zcela unikátní projekt, vůbec první svého druhu. Pevně věříme, že přinese úspěch a podaří se nám prostřednictvím známých osobností vybrat pro zoo další finanční prostředky," dodává.

Koupí vstupenky na portálu Ticketstream.cz si diváci užijí nejen hudební odpoledne plné hvězd, ale též podpoří chod zoologických zahrad v České a Slovenské republice. Cenu vstupenky si diváci mohou zvolit sami podle výše příspěvku, který chtějí zoo poslat, nejméně však 100 Kč. Přestože byly všechny zapojené zoologické zahrady v průběhu dubna opětovně otevřené, zdaleka to nevykompenzuje milionové ztráty způsobené déle než 200 dní trvající povinnou uzávěrou. Koncert se koná 9. května od 17:00. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!