Politické drama Oslo zamíří v květnu na HBO. V hlavních rolích se představí Ruth Wilson a Andrew Scott

Politické drama Oslo zamíří v květnu na HBO. V hlavních rolích se představí Ruth Wilson a Andrew Scott 

Mírová jednání na pozadí izraelsko-palestinského konfliktu. Film Oslo diváky zavede na setkání, která předcházela podepsání mírové dohody v roce 1993. Hlavní role ztvární držitelka Zlatého glóbu Ruth Wilson a Andrew Scott nominovaný na cenu Emmy. Premiéra snímku Oslo proběhne v neděli 30. května na HBO GO.

Oslo je adaptací stejnojmenné divadelní hry oceněné cenou Tony. Scénář je založen na skutečných událostech a líčí okolnosti vyjednávání mezi nesmiřitelnými nepřáteli – příběh plný tajných neoficiálních jednání, neočekávaných přátelství a skromného hrdinství malé, avšak odhodlané skupiny Izraelců a Palestinců a jednoho norského manželského páru. Ten vyústí v klíčové uzavření mírové dohody z Osla v roce 1993.

V hlavním hereckém obsazení filmu Oslo se objeví Zlatým glóbem oceněná herečka Ruth Wilson (Aféra, Paní Wilsonová) v roli norské ministryně zahraničí Mony Juul. Jejího manžela, norského sociologa Terje Rød-Larsen ztvární herec Andrew Scott nominovaný na cenu Emmy (Sherlock, Potvora, Black Mirror). Ruth Wilson a Andrew Scott své síly již jednou spojili - a to ve fantasy sérii Jeho temné esence, které diváci mohou taktéž vidět na platformě HBO GO.

Scénář k filmu má na svědomí J.T. Rogers, který je rovněž autorem původní divadelní hry, za kterou dostal cenu Tony. Režisérem filmu a zároveň jeho producentem je Bartlett Sher, rovněž oceněný cenou Tony. Film má premiéru na HBO GO již 30. května.

Zdroj: HBO

Kdy a kde dávají film: Oslo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: , , ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!