KulTýden od 3. do 9. května: metaBaletky, Vieweghův covidový rok i legenda Van Morrison

KulTýden od 3. do 9. května: metaBaletky, Vieweghův covidový rok i legenda Van Morrison 

Bestseller Baletky na jevišti, nový knižní deník Michala Viewegha nebo třeba harrypotterovská QR hra. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Ambicióznímu afroamerickému středoškolákovi se zhroutí svět ve chvíli, kdy je obviněn z ozbrojené loupeže a vraždy a možná skončí v doživotním vězení. Více o netflixovské novince Monster v podcastu. Špičky, úmorné tréninky, anorexie i drogy. Loni vydanou autobiografii Baletky uvede Spitfire Company v divadelní metapodobě, kterou přibližuje sama autorka Miřenka Čechová. Čtyřicáté druhé album si připíše do diskografie hudební legenda Van Morrison. V jakém duchu se nese nahrávka Latest Record Project, Volume One?

 

Malby, sochy či site-specific projekty jednapadesáti rezidentních umělců ukáže přehlídka KO-LABORACEgalerii Pragovka. Která vystavená díla souzní a která naopak vstupují do konfrontace, prozrazuje kurátor Petr Vaňous. Tři sta šedesát pět dní na takřka stejném počtu stran reflektuje zavedený spisovatel Michal Viewegh v novém knižním deníku. Co mu Zrušený rok 2020 vzal a na čem aktuálně pracuje? Na závěr nechybí tip na dobrodružnou kouzelnickou hru, kterou si tento týden můžete zahrát v metropoli.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Ondřej Košík

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!