Slovenské politické drama z divokých devadesátek uvede v online premiéře ostravská scéna

Slovenské politické drama z divokých devadesátek uvede v online premiéře ostravská scéna 

Reálnou korupční kauzou v porevolučním Slovensku se zabývá inscenace Karpatský thriller z repertoáru Komorní scény Aréna, která ji v pátek 30. dubna večer bezplatně poskytne na svém YouTube kanálu. Hru v režii Romana Poláka nabídne v tuzemské premiéře.

Zčásti autobiografická inscenace podle scénáře novináře Eugena Gindla pojednává o někdejší investigativní novinářce, které se do rukou dostane materiál odkrývající korupci na nejvyšších státních postech. Při pátrání se noří do špinavých praktik nadnárodní firmy, která se ženu pokusí zdiskreditovat a vydírat.

Po premiéře se ozvali i zástupci finančních skupin, kteří byli pobouření tím, že inscenace vyzývá k agresivitě vůči bohatým. Z jejich kruhů se ozývaly hlasy, že moc v našem státě nemají finanční skupiny, ale právě divadelníci, když si něco takového můžou dovolit,“ poznamenal režisér Polák.

V titulní úloze neohrožené publicistky se představí Zuzana Truplová, již mohou diváci znát i z ostravského Studia G nebo Činoherního studia Ústí nad Labem.

Záznam Karpatského thrilleru bude zdarma dostupný 30. dubna od 18.30 hodin do půlnoci zde.

Foto: Komorní scéna Aréna

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!