Magická romance Bouře otevře letošní program Letních shakespearovských slavností

Magická romance Bouře otevře letošní program Letních shakespearovských slavností 

Festival her anglického dramatika Williama Shakespeara se má uskutečnit v plném rozsahu z předcovidové éry za dodržení platných opatření. Letošní novinkou bude autorova pozdní hra Bouře, která 28. června odstartuje pražskou část přehlídky.

V inscenaci Bouře z dílny autorské dvojice SKUTR, která se odehraje v Královské zahradě Pražského hradu, se představí David Prachař, Marek Daniel, Eliška Křenková či Josef Polášek. Její tvůrci Martin Kukačka a Lukáš Trpišovský, známí svébytným pojetím klasických děl, nespolupracují s festivalem poprvé, dříve uvedli Romea a Julii či Sen noci svatojánské.

Po pražském červnovém zahájení se slavnosti budou, pokud to situace dovolí, konat od 17. července v Brně a nakonec od 19. července v Ostravě. V repertoáru nebudou chybět tituly z předchozích let, ať už Zimní pohádka, Hamlet, Mnoho povyku pro nic nebo Zkrocení zlé ženy.

Diváky v metropoli čekají dvě cizojazyčné premiéry, a to slovenské nastudování Romea a Júlie se Soňou Norisovou v titulní úloze, které bude na programu 13. a 14. srpna. Sen noci svatojánské přepsaný do moderní angličtiny scenáristou Jeffreym Whittym ověnčeným cenou Tony s českými titulky předvede soubor Prague Shakespeare Company.

„Jsme připraveni respektovat platná vládní nařízení a chceme hrát. Pokud by to však nebylo možné, vrátíme divákům vstupné,“ vysvětlil umělecký ředitel slavností Libor Gross. Vstupenky budou v předprodeji od 4. května.

Foto: LSS

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!