KulTýden od 26. dubna do 2. května: Kafkova Amerika, Hanišová o environmentalismu i studentské filmy

KulTýden od 26. dubna do 2. května: Kafkova Amerika, Hanišová o environmentalismu i studentské filmy 

Kafkova Amerika jako snová road movie, nebeletristická novinka Viktorie Hanišové o možnostech environmentalismu ve městě nebo knižní debut spoluautora slavného sitcomu. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Online projekce a debaty i fyzickou výstavu v pražské pasáži nabídne FAMUFEST. O tématech letošních filmů i multimediální expozici s námi v podcastu pohovořila dramaturgyně Hana Neničková. Nedokončený román Franze Kafky nastudovalo Divadlo D21. Jaká je Amerika z pohledu titulního herce Hasana Zahiroviće? Bezmála třináct let na scéně a čtvrtá deska skoro na světě. O čem je poslední album Young Heart mladé zpěvačky Birdy?

 

Celoživotní vášní bioložky Any Pêgo je život pod hladinou oceánu, v posledních letech její výzkum ovlivnily ekologické výzvy. Ukázky z publikace nejen pro děti Plasticus maritimus: invazivní druh a plastové úlovky z portugalských pláží představují výlohy letenského knihkupectví, o nichž promluvila nakladatelka Jana Kostelecká.

Od románů a povídek se Viktorie Hanišová přesunula k non-fiction literatuře. Proč namísto dystopické prózy vznikla kniha Beton a hlína plná rozhovorů s městskými obyvateli, jimž není lhostejné životní prostředí, prozrazuje autorka v podcastu. A nakonec přinášíme zprávu pro fanoušky seriálu Jak jsem poznal vaši matku.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: D21

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!