Interaktivní hra Musea Kampa: Vydejte se za rozsypanými obrazy Františka Kupky

Interaktivní hra Musea Kampa: Vydejte se za rozsypanými obrazy Františka Kupky 

Galerie během pandemie zůstávají nadále zavřeny, ovšem kulturní instituce hledají stále nové způsoby, jak se k lidem dostat. Museum Kampa proto představilo offline interaktivní hru, která má podpořit dětskou fantazii a tvořivost, a přitom jim zprostředkuje v současnosti nedostupná umělecká díla. Hra je situovaná na nádvoří muzea a v parku Kampa od 15. dubna.

Hra, která oživuje obrazy Františka KupkyRozsypané obrazy Františka Kupky je interaktivní procházka Kampou pro rodiny s dětmi od 6 do 13 let, která má přenést zážitek z umění i mimo stěny nyní zavřených galerií. Jediné, co je k účasti potřeba, je papír nebo obrazovka telefonu.

Připravený příběh má děti provést zákoutími parku Kampa a podnítit dětskou tvořivost a představivost. Procházková hra na principu gamebookingu zabaví děti na dvě hodiny. Cílem hry je najít bájného obránce umění, který vrátí uniklé postavy z uměleckých obrazů zpět na galerijní plátna.

"Před několika týdny přilítnul nad museum takový černý mrak. Bzučelo to v něm jako v roji včel a na chvíli dokonce zastínil celé nádvoří. Než jsme se stačili vzpamatovat, přiblížil se k támhletěm škvírkám pod střechou a vlétnul přímo do výstavy. Vevnitř to zajiskřilo, ozvala se ohlušující rána a rázem bylo ticho – mrak byl ten tam. Až po chvilce jsme zjistili, že ten podivný úkaz v museu natropil pěknou paseku. Z rámů obrazů na stěnách zmizely všechny postavy, zvířata i další tvary. Temná síla je prý vyplivla venku v parku před museem a udělala z nich živé bytosti, které zapomněly, že někdy visely na zdech světových galerií. Bloudí teď Kampou a cestu zpátky do musea asi nikdy nenajdou…A museum bez obrazů? To je opravdová šlamastika!"

Výňatek ze hry

Ke hře děti potřebují kouzelné kukátko vlastní výroby na hledání ztracených Kupkových obrazů, vytištěnou průvodku s mapou a seznamem obrazů s příběhem. Veškeré návody jsou k dispozici ke stažení na stránkách muzea.

Rozsypané obrazy Františka Kupky si zájemci mohou zahrát kdykoli od 15. dubna do 16. května v prostorách parku a Musea Kampa.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Museum Kampa: Werichova vila nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!