To nejlepší ze současné bulharské kinematografie nabídne online festival

To nejlepší ze současné bulharské kinematografie nabídne online festival 

Pět snímků z dílny současných bulharských tvůrců uvede třináctý ročník Festivalu bulharských filmů, který se ve virtuálním sále na platformě DAFilms.cz odehraje od čtvrtka 22. do pondělí 26. dubna.

Každý den vždy od 19 hodin mohou diváci sledovat vybraný film, který zůstane dostupný následujících čtyřiadvacet hodin. Program ve čtvrtek otevře dramedy Návrat o partě dospělých mužů, kteří se snaží zabránit vystavění hotelu na místě, kde vyrostli.

Páteční večer láká na absurdní komedii Jatagan o rozbití neexistující teroristické buňky. Sobota bude patřit road-movie Divoké a šťastné o dvojici přítelkyň vydávajících se na cestu za skutečným životem. V neděli publikum čeká drama Dopisy z Antarktidy vyprávějící příběh malého chlapce, jemuž matka tají tragickou smrt jeho otce při autonehodě.

Přehlídku zakončí romance Žvýkačka o kamarádech z dětství, kteří si kdysi slíbili, že se jednou vezmou. A když se později náhodou setkají, jejich dávný sen se jim možná splní. Diváci se navíc mohou těšit na online diskuze s režiséry daných filmů.

Foto: FBF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!