V areálu branických ledáren se otevře autokino spojené s gastronomickými zážitky

V areálu branických ledáren se otevře autokino spojené s gastronomickými zážitky 

V někdejších ledárnách v pražském Braníku se tento týden otevře nové autokino, které kromě filmových projekcí nabídne i kulinární zážitky. Nejbližší program láká na oscarového nominanta Chlast nebo starší snímky Sedm či Rebel bez příčiny.

sedmdesát pět vozů a promítání každý čtvrtek a pátek od 20.30 hodin, v dalších týdnech od jednadvacáté hodiny. To slibuje nové AutoKino Ledárny, které otevírá distribuční společnost Artcam Films spolupracující s podolským podnikem Rest, jenž divákům dodá své speciality z menu.

Hledali jsme způsob, jak v současné době dostat naše čerstvé jídlo k lidem. Vymysleli jsme si kalamárový pop-up, protože kalamáry jsou specialita Restu a nehodí se k servírování do krabičky. Pak jsme si řekli, že by bylo skvělé spojit to s kinem, kam můžou lidi přijet na film a k tomu si koupit jídlo. S kinem už máme zkušenosti – vyzkoušeli jsme si butikové kino RestArt, a umíme to i se stánkovým prodejem,“ uvedl majitel restaurace Michal Kozlíček, který je iniciátorem projektu.

Zkušební projekce autokina začnou ještě během dubna. Do konce měsíce mohou zájemci zhlédnout sportovní drama Vítězové a poražení v režii Olivera Stonea, Fincherův thriller Sedm, snímek Chlast režiséra Thomase Vinterberga bojující o cenu americké filmové akademie v kategorii pro zahraniční film či romanci Portrét dívky v plamenech.

Oficiální program slavnostně zahájí klasika Rebel bez příčiny v titulní roli s Jamesem Deanem, a to ve čtvrtek 29. dubna večer. Následující den publikum zhlédne dokument Země medu.

Foto: Artcam Films

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!