David Koller vydal singl o domácím násilí a chystá stream z moravského vinařství

David Koller vydal singl o domácím násilí a chystá stream z moravského vinařství 

Novou Kollerovu píseň Vězenkyně napsal spisovatel Jáchym Topol, jenž se inspiroval osudem mladé ženy trýzněné svým otcem. Novinku uslyší diváci živého přenosu koncertu z vinařství Lahofer, který zpěvák chystá na květen.

Dívku, o níž vznikl text nové písně, Topol zpozoroval skrze okýnko do sklepní cely v pražské Konviktské ulici. „Jednou ráno tam s košťaty naběhly vězeňkyně, tři ženské a mladá holka. Flákaly se, aby jim práce na vzduchu vydržela, dozorkyně je seřvala, jen když se přiblížily k okýnkům našich cel. Pamatuju si právě smutné oči té holky. Byla těhotná, celá posmutnělá. Kolega lupič povídá: ‚Chudák, měla tátu sviňáka, co na ní lez, tak ho zabila‘,“ uvedl literát.

Hudba k tak silnému textu se dělá takzvaně sama. Děsí mě, kolik násilí je stále mezi nejbližšími, v rodinách, a jak často bývá přehlížené asi i právě proto,“ poznamenal Koller, jehož ambicí prý nebylo stvořit rádiový hit, ale skladbu, jež osloví posluchače spíše na živých vystoupeních.

Vězenkyně je další částí QR projektu, do kterého Koller zapojuje domácí umělce a v jehož rámci vypustil do světa singly Pouta, My se vám ozveme nebo Planeta bez paměti.

Všechny songy zazpívá na připravovaném koncertu, který se odehraje 22. května na vinařství v Dobšicích u Znojma. Chybět nebude ani Mucha, Cimbal Band Alexandra Vilhema z Mikulova nebo DJ N'zym a moderace se ujme dvojice Johana Ožvold a Ester Geislerová.

Foto: archiv Davida Kollera

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!