Rowlingová se vrací k dětské knize. Na podzim vydává i v češtině Vánoční prasátko

Rowlingová se vrací k dětské knize. Na podzim vydává i v češtině Vánoční prasátko 

Autorka světoznámé heptalogie příběhů o kouzelníkovi Harrym Potterovi se opět vrací k dětské knize. Vánoční prasátko vyjde letos 12. října souběžně v desítkách zemí včetně Česka.

Připravovaná kniha určená dětem starším osmi let odvypráví příběh malého Jacka, který nade vše zbožňuje své plyšové prasátko. Na Štědrý den se však hračka záhadně ztratí, a tak se chlapec vydává i s novým náhradním prasátkem najít a zachránit ztraceného němého kamaráda.

J. K. Rowlingová napsala knihu, která potěší fanoušky Harryho Pottera i nové malé čtenáře. Knihu, která v sobě mísí svět skutečný se světem fantazie, knihu, jejíž příběh je napínavý a moudrý zároveň. Dotýká se totiž mnoha důležitých témat,“ nechal se slyšet Petr Eliáš, šéfredaktor nakladatelství Albatros, které knihu vydá v českém překladu.

Po loňské pohádce Ikabog jde o další samostatnou dětskou knihu, kterou Rowlingová vydá po dlouhé pauze od posledního dílu Harryho Pottera, jenž vyšel v roce 2007. Mezitím napsala román pro dospělé čtenáře Prázdné místo nebo sérii pěti detektivek s vyšetřovatelem Cormoranem Strikem, u nichž používala pseudonym Robert Galbraith.  

Foto: Telegraph

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!