Zoologické a botanické zahrady znovuotevírají své brány. Za jakých podmínek?

Zoologické a botanické zahrady znovuotevírají své brány. Za jakých podmínek? 

V pondělí 12. dubna mohou díky rozvolnění restrikcí znovu přivítat návštěvníky tuzemské zoologické a botanické zahrady. Otevřeny budou pouze venkovní prostory, vnitřní pavilony zůstávají veřejnosti nepřístupné.

Na základě vládních opatření mohou areály naplnit pouze dvacet procent své kapacity.pražské zoo se tak může ve stejnou chvíli pohybovat maximálně čtyři tisíce lidí. Povinné je všude nosit respirátory třídy FFP2 nebo nanoroušky. Aktuální počet návštěvníků v Troji mohou osoby, které se do zoo chystají, sledovat na jejím webu

Zdravotníci, kteří u vstupu předloží průkaz či pracovní smlouvu, mají do konce května vstup zdarma do Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem, který v rámci aktuálních podmínek pojme až tři tisíce návštěvníků. 

V pondělí se znovuotevírá také olomoucká zoo. Stejně jako u ostatních lze i na Svatém Kopečku zakoupit vstupenky online, ale rovněž fyzicky na pokladně a zahrada podobně jako jiné areály vybízí, aby lidé směřovali návštěvu buďto do dopoledních, nebo naopak odpoledních hodin.

Podívat se už dnes můžete také do liberecké zoo, plzeňské zoo včetně Dinoparku nebo zoo v Ústí nad Labem, která na webových stránkách a facebookovém profilu ukazuje semafor značící vyčerpání kapacity. Oranžová znamená osmdesátiprocentní naplnění, červená označuje sto procent.

Své brány otevřela také botanická zahrada v pražské Troji, kde lze ke vstupu využít pouze hlavní vchody, naopak samoobslužné jsou nyní mimo provoz. Aktuálně si máte možnost prohlédnout rozkvetlé magnolie či slivoně, na květ se připravují i sakury nebo rododendrony. Na návštěvníky čekají také vystavené bonsaje. Tropický skleník Fata Morgana zůstává zavřený.

Další novinky sledujte zde

Foto: Petr Slavík, archiv Zoo Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!