Divadelní Holektiv, Thunder Force i online Vyhrávání. Přinášíme kulturní tipy na týden od 5. do 11. dubna

Divadelní Holektiv, Thunder Force i online Vyhrávání. Přinášíme kulturní tipy na týden od 5. do 11. dubna 

Ani v prvním dubnovém týdnu se nebudete doma nudit. Netflix přináší komediální superhrdinky ve filmu Thunder Force, divadelní Holektiv si připravil akrobatický Kaffeeklatsch a Palác Akropolis přichystal třináct koncertů. Další kulturní tipy najdete v našem pravidelném výběru.

Thunder Force

Superhrdinky bez svalů a velkých výstřihů existují! Lydia s tváří Melissy McCarthy potká po dlouhé době Emily (Octavia Spencer), svou kamarádku z dětství. Ta se stala úspěšnou vědkyní a vyvinula technologii, která dává obyčejným lidem superschopnosti. Vše se ale zvrtne a náhodou vznikne duo Thunder Force, které musí zachránit Chicago před darebákem zvaným The King. Bláznivou komedii uvidíte na Netflixu od 9. dubna.

Snadný prachy

Ne každý zisk může být tak snadný, jak to na první pohled vypadá. Začínající podnikatelka by ráda dosáhla svého snu, a tak se vydá cestou start-upu. Její zájmy se ale zkříží se stockholmským kriminálním podsvětím. Toto švédské akční drama v šesti epizodách přinese Netflix 7. dubna.

Vyhráváme nejen s kapelou Sto zvířat

Třináct večerů, třináct koncertů a jmen. Palác Akropolis připravil na duben hudební maraton a organizátoři pozvali třeba Amelii Sibu, Sto zvířat, Květy nebo Moniku Načevu. Všechny koncerty uvidí fanoušci online a zdarma. V období od 6. do 18. dubna vystoupí umělci nejrůznějších žánrů, dojde třeba i na dream-popovou skupinu teepee.

Album kapely Small Black

Brooklynská kapela Small Black se hlásí po pěti letech s novou nahrávkou. Album nazvali Cheap Dreams a jednou ze zvacích skladeb je také Duplex. „Tuto píseň jsme měli sepsanou i nahranou už dávno předtím, než se vloni zastavil celý svět. Ale když jsme dělali finální mix, došlo mi, jak moc jsou naše texty podivně prorocké, řekl o novince frontman Josh Kolenik. Jedenáctka přichystaných nahrávek indie rockové formace vyjde 9. dubna.

Divadelní Brouk v hlavě i Holektiv

K online projekcím divadelních her se uchýlilo vícero souborů. Jedním z nich je třeba Divadlo J. K. Tyla, které tuto sobotu nabídne komediální frašku Brouk v hlavě o zkoušce manželské nevěry. Holektiv si pak připravil představení s tancem a akrobacií Kaffeeklatsch, kde ženy klevetí, kávovar svítí a káva teče. Tuto netradiční performance můžete online zhlédnout až do 16. dubna. A už klasicky se ve středu večer hlásí o slovo také Listování s Tomášek Hejlíkem, který se podělí o to, co by podle Frederika Backmana Měl můj syn vědět o světě.

Duo slam

Ve dvou se to lépe táhne. Tímto heslem se řídí speciální slam poetry exhibice, v jejímž rámci tentokrát nevystoupí klasicky jednotliví básníci, ale dvojice. V žižkovské Pracovně se v úterý 6. dubna utká hned několik týmů. Své síly spojí například Dr. Filipitch a Tukan, trojnásobní mistři v Duoslamu. Proti nim se postaví také cenami ověnčená skupinka ve složení Tim Postovit a Šimon Felenda a nebude chybět ani Anatol Svahilec s Lefem L’Leaviatanem a dalšími.

Kniha Evvie Drakeová začíná znovu

Jak už název napovídá, hlavní hrdinka v novotině spisovatelky Lindy Holmes touží začít znovu. Po smrti manžela je už téměř rok schovává před světem v malém městečku ve státě Maine. Všichni si myslí, že drží smutek, a ona je v tomto omylu nechává. Myslí si to i její nejlepší kamarád Andy. Díky němu se protne Evviein osud s novým člověkem, baseballovým nadhazovačem Deanem. Ten zničehonic ztratil svůj talent a rozhodne se od všeho utéct. Pronajme si tedy byt v Evvienině domě, a vznikne tak nečekané přátelství zahalené tajemstvím.

Týden v televizi

Pondělí můžete začít klasikou, kterou vám nabídne Dvojka, a to v podobě filmu Kolja od půl desáté večer. V úterý pak přinese ČT Art od třiadvaceti hodin příběh Šťastného Lazzara, jež nikdy nevyrostl z dětské nevinnosti. Film si vysloužil cenu za nejlepší scénář na festivalu v Cannes a také nominaci na Zlatou palmu.

U příležitosti Mezinárodního dne Romů přinese stejná stanice ve čtvrtek záznam festivalu Khamoro z minulého roku, na němž se představili umělci z celého světa. Už od osmi hodin ale bude patřit program slavnostnímu hudebnímu večeru z divadla La Fabrika.

Snímek Případ mrtvého nebožtíka z roku 2019 přichystala na páteční večer Nova. V této krimikomedii se objevuje například David Novotný, Hana Vagnerová nebo Martin Pechlát. Sobotu si pak můžete po osmé hodině užít na stejném kanále s filmem Sněhurka a lovec a neděli zakončit komedií Bajkeři na Primě.

Foto: Holektiv, Dita Havránková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!