KulTýden od 5. do 11. dubna: detektivka à la Podraz, virtuální divadlo i undergroundová rodina

KulTýden od 5. do 11. dubna: detektivka à la Podraz, virtuální divadlo i undergroundová rodina 

Povelikonoční týden přináší krimi seriál inspirovaný oscarovým Podrazem, třetí desku zasněných London Grammar nebo stream z výstavy zasvěcené spřízněným umělcům z disentu. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Režisér Jan Hřebejk natočil s investigativním novinářem Jankem Kroupou netradiční detektivní seriál Boží mlýny, který uvede Česká televize. Co o něm soudí titulní herec Martin Myšička a koho ztvárnila Eliška Křenková? Už týden v Praze funguje služba Brejlando kombinující virtuální realitu a divadelní inscenace. Jaký program nyní nabízí a která představení brzy přibydou? Po čtyřleté odmlce se vrací indie popové trio London Grammar. V jakém duchu se nese zbrusu nová nahrávka Californian Soil?

 

Humpolecká zóna pro umění 8SMIČKA představuje umělecké rodiny Jirousových, Padrtových a Ságlových a chystá streamovanou prohlídku výstavy. Které artefakty československého undergroundu diváci uvidí, prozrazuje tamní ředitelka Martina Hončíková. Nejlepší české hororové povídky i letos ocení literární soutěž Rokle šeré smrti. Jaké náměty se objevily v rámci tématu Život po životě, odhaluje organizátor Michal Hlavatý. Na závěr by měli zbystřit fanoušci kultovní Hry o trůny, jež se dočká adaptace.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!