Netradiční hra pro dva diváky a jeden byt. Národní divadlo představuje audiopředstavení Ty v mém domě

Netradiční hra pro dva diváky a jeden byt. Národní divadlo představuje audiopředstavení Ty v mém domě 

Jeden dům, dva diváci a hlas Saši Rašilova. Nová audioinscenace Ty v mém domě slibuje netradiční zážitek smartphonového divadla, který z pasivních diváků vytváří skutečné aktéry hry. Projekt Činohry Národního divadla se poprvé nabídne divákům 1. dubna v 18:00.

Pandemie nás všechny na víceméně rok uvrhla do našich příbytků. Naše byty, chalupy a domy se nám vryly natolik do paměti, že už nás na nich nic nemůže překvapit. Anebo ne? Známe skutečně místa, ve kterých trávíme nejvíce času? A co cizí příbytky, dokážeme během návštěvy blízkých opravdu vnímat, jak se jim žije? A svedeme spolu mluvit?

Kdo je tu hostitel a kdo host?

K takovým a mnohým dalším otázkám vybízí hlas tajemného návštěvníka. Tento vzrušující pocit nejistoty nabízí nové audiopředstavení s názvem Ty v mém domě, které Činohra Národního divadla přináší každému domů. Jeho průběh záleží ze všeho nejvíce na tom, kdo poslouchá a kdo hraje. Mohou to být partneři, rodič se svým dítětem, sourozenci, dávní přátelé nebo noví známí – každý může každému pomoci objevit, kde žije a kým sám je. Domácí „smartphoneové divadlo" nabízí posluchačům možnost být divákem – a zároveň příležitost stát se aspoň na chvíli hercem Národního divadla.

„Mobile-specific" režiséra a autora Jiřího Austerlitze, dramaturgyně Marty Ljubkové a hlavního protagonisty Saši Rašilova vyzývá ke společné hře, u níž smějí být spolu s tajemným hlasem pouze dva diváci. Audiopředstavení tedy bere ohled rovněž na aktuální pandemická pravidla.

Jak to funguje?

Zakoupením vstupenky posluchači získají audiostopu do svého mobilního telefonu (přístupná je i anglická verze), která bude fungovat po čtrnáct dní od nákupu, a lze ji pouštět opakovaně. Dál je to totiž jen na nich; důležité je být dva, být v jakémkoliv bytě nebo domě, mít dostatečně nabitý telefon a alespoň hodinu času.

Buďte u toho, když Národní divadlo hraje u vás doma. Žádná videa, žádný online – vše live a s vámi v hlavní roli! V premiéře od 1. dubna v 18:00.

Foto: Petr Neubert

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Petr Neubert
 

Mohlo by se ti líbit...

Národní divadlo nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!