Sto zvířat, Amelie Siba i Gaia Mesiah budou v dubnu zdarma vyhrávat z Paláce Akropolis

Sto zvířat, Amelie Siba i Gaia Mesiah budou v dubnu zdarma vyhrávat z Paláce Akropolis 

Třináct dubnových večerů bude v pražském Paláci Akropolis domácím interpretům. Streamované koncerty, které bude možné od 6. do 18. dubna vždy od dvaceti hodin sledovat bezplatně, doplní krátké rozhovory s umělci. Vystupující lze podpořit prostřednictvím platformy donio.cz.

Program hned po Velikonocích odstartuje teprve osmnáctiletá písničkářka Amelie Siba, jež je letos nominovaná na dvě ceny Anděl. Ve středu představí nejnovější desku ska formace Sto zvířat. Dalším vystupujícím bude Michal Horák, který celý výtěžek věnuje Sdružení Neratov. Gaia Mesiah bude následovat devátého dubna.

První víkend ze série se diváci mohou těšit na rappera Resta, jehož doprovodí DJ Herby. V neděli je na pódiu vystřídá Monika Načeva se svým čerstvým projektem a stejnojmenným albem Zdivočelí koně.

Druhý týden zahájí dream-popová kapela teepee, která zahraje spolu se sólovým projektem badfocus z dílny Prokopa Korba. Třináctého dubna Akropoli rozezní dravé uskupení Už jsme doma s příznačnou trubkou. Josef Změlík používající pseudonym Idea nebude chybět ve středu, kdy jej doplní hudebník Pain.

Speciální koncert chystá na čtvrtek patnáctého dubna skupina Květy, která zahraje skladby nikoli ze svého repertoáru, ale písně legendární kapely Psí vojáci. Link to swing je seskupení vícera swingových muzikantů Hot Sisters, Melody Boys, Viola a Nina Rosa, které slibují pozitivní energii přenášenou na online publikum druhý pátek.

Během posledního víkendu se objeví člen Ty nikdy labelu MC Gey a festival vyvrcholí v neděli osmnáctého dubna vystoupením Jana Senfta známého jako Člověk krve, který loni na podzim vydal debutovou nahrávku V kuchyni.

Koncerty bude možné sledovat na facebookové stránce či YouTube kanálu Paláce Akropolis. Podpořit umělce mohou zájemci zde.

Foto: archiv Paláce Akropolis

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!