Soutěž snů. Natočte film na výšku a podívejte se zdarma do Cannes

Soutěž snů. Natočte film na výšku a podívejte se zdarma do Cannes 

Nespresso Talents pošesté vyhlašuje soutěž, kterou vyzývá amatérské filmaře k natočení krátkého vertikálního snímku. Vítěze nemine finanční odměna i pozvánka na festival v Cannes nebo Karlových Varech. Zájemci mají čas do 16. května.

Téma letošního ročníku soutěže Nespresso Talents zní Činy jsou více než slova. Organizátoři mottem odkazují k tíživé situaci dneška, kdy je více než kdy jindy potřeba dělat věci od srdce a s příznivým dopadem pro ostatní.

Soutěžící musí do květnového termínu zaslat krátký film se stopáží dvou až tří minut natočený ve vertikálním formátu 9:16 ve formě hrané fikce, dokumentu nebo animovaného snímku. Žánrovému zařazení přihlášených děl se meze nekladou.

Všechna videa budou zařazena do mezinárodní soutěže, jejíž porota vybere trojici vítězů. V České republice, Mexiku, Francii, Španělsku, Řecku, na Filipínách, v Rumunsku, Číně, Rusku a Belgii se navíc uskuteční národní soutěže a z každého uvedeného státu budou zvoleni tři výherci. Počiny obyvatel těchto zemí automaticky putují do mezinárodní i národní soutěže.

Užší výběr nominovaných pořadatelé zveřejní 17. června, následně budou udílet ocenění na obou úrovních. Vítězové mezinárodního kola se mohou těšit na honorář ve výši dvou až pěti tisíc eur, pozvánku na festival v Cannes a jedno mentoringové sezení s filmovými experty. Čeští výherci obdrží odměnu od jednoho do tří tisíců eur a pozvánku na karlovarskou filmovou přehlídku.

V mezinárodní porotě zasedne například tchajwanský režisér Mark Chao nebo francouzská herečka Zita Hanrot, v české nechybí herečka Tereza Ramba či dokumentarista Šimon Šafránek známý díky portrétu Meky nebo snímku King Skate.

Foto: Unsplash

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!