Nejnovější články » Hudební novinky

Syrovou a energickou etapu startuje Slza s novinkou Bouře

26.3.2021,

Novým vlivům a syrovějším emocím se otevírá formace Slza. Písní Bouře vypráví o zvláštním stavu mysli, který během pandemického roku zažil zpěvák Petr Lexa.

„Jako bych v jednu chvíli vnímal ty nejsilnější obavy a strach z něčeho, co vlastně není. Klepal jsem se, tlouklo mi srdce a zevnitř mě svírala fyzická bolest. Je to zvláštní pocit beznaděje a člověk neví, jestli to zmizí za pár minut, hodin nebo dní. Původní rozpraxovaný text zahodil a napsal úplně nový, ve kterém jsem popsal právě tu vnitřní bouři,“ vysvětlil frontman zrod právě vydaného singlu.

Společně s druhým členem kapely, kytaristou Lukášem Bundilem, zamířili do krkonošského srubu nerušeně složit k Bouři melodii, a právě horská atmosféra se podle nich propsala do výsledné nahrávky.

Režisér klipu Matěj Říha naopak video zasadil do prostoru zpustlých kasáren, které jsou metaforou pro stísněnost, bezmoc či strach.

Lexu při natáčení zavěsil s asistentem ze stropu hlavou dolů.Připadal jsem si trochu jako Tom Cruise, když mě hned v osm ráno při první scéně přivázali na řetěz a pověsili ze stropu hlavou dolů. Zděšení přišlo, když po pár minutách, kdy jsem už vůbec necítil nohy, všechnu krev jsem měl v hlavě a před očima jen mlhu, režisér zvolal 'Tak dobrý, nazkoušeno máme, pojďme to dát naostro!',“ doplnil zpěvák.

Foto: Tomáš Mikule