Ostravská Aréna nabídne bezplatný stream pašijové hry ke Světovému dnu divadla

Ostravská Aréna nabídne bezplatný stream pašijové hry ke Světovému dnu divadla 

Blížící se velikonoční svátky i Světový den divadla oslaví Komorní scéna Aréna v Ostravě živým přenosem inscenace Pašijová hra aneb O nejslavnějším zmrtvýchvstání. Diváci jej mohou zdarma sledovat v sobotu 27. března od půl sedmé večer.

Velikonoční představení tvůrci koncipují v duchu středověkých pašijových her, které přibližovaly umučení a zmrtvýchvstání mesiáše. Během streamu, který bude dostupný na facebookovém profilu Arény i jejím YouTube kanálu, inscenaci hudebně doprovodí dvě kapely.

Světový den divadla, který se slaví od roku 1962, oslaví ostravská scéna stejně jako v minulém roce pouze na dálku. Tradiční poselství, které každoročně napíše vybraná osobnost, tentokrát přináší Helen Mirren, držitelka sošky americké filmové akademie za hlavní roli ve snímku Královna.

I v nepříznivých podmínkách našli umělci díky své představivosti nápadité, zábavné i dojemné způsoby, jak komunikovat – z velké části samozřejmě přes internet. Už od počátku své existence si lidé vyprávějí příběhy. Překrásná kultura divadla nezanikne, dokud budeme naživu,“ cituje herečku Aréna na svém webu.

Foto: archiv Komorní scény Aréna

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!