Kapela Už jsme doma věnuje online koncert Lawrenci Ferlinghettimu

Kapela Už jsme doma věnuje online koncert Lawrenci Ferlinghettimu 

Už jsme doma budou na streamovaném vystoupení v pátek 26. března hrát písně svých předchůdců, skupiny Fourth Price Band. V jejím repertoáru nechybí píseň s textem nedávného zesnulého beatnického básníka Lawrence Ferlinghettiho, jehož památku koncertem připomenou.

„Před krátkým časem zemřel ve věku 101 let Lawrence Ferlinghetti. Jelikož v repertoáru Fourth Price Band byla i píseň s jeho textem Pes, Už jsme doma věnují tento online koncert jeho památce a navrch i Janu Vodňanskému, jehož texty sice FPB nehráli, ale měli ho moc rádi. Jako textař byl pro obě kapely velkým a nedostižným vzorem,“ uvedl za formaci Už jsme doma Miroslav Wanek.

Během živého přenosu pátečního vystoupení na facebookovém profilu kapely zazní lehce upravené verze dvacítky písní kapely Fourth Price Band, kterou v roce 1980 založil právě Wanek spolu s Petrem Růžičkou. Jedni z prvních československých průkopníků punk rocku se rozpadli o pět let později.

Už jsme doma budou s online streamy pokračovat v příštích měsících. V polovině dubna se s muzikanty na pódiu objeví bývalý člen Martin Velíšek a třetí naplánovaný koncert v květnu s podtitulem Pět ran do čepice věnují dětem, hostovat bude divadelní soubor Buchty a loutky nebo hráč na akordeon Michal Mihok.

Wanek pro nejmenší netvoří poprvé, složil hudbu a podílel se na scénáři loutkového seriálu Krysáci a melodie z večerníčku rozvinul ve třináct zbrusu nových písní.

Foto: archiv Už jsme doma

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!