Venkovní výstava pražské Fotograf Gallery představuje fotopasti divokých zvířat i domácích mazlíčků

Venkovní výstava pražské Fotograf Gallery představuje fotopasti divokých zvířat i domácích mazlíčků 

Koronavirus zásadně mění i výstavní praxi, a tak pražská Fotograf Gallery přichází s novou expoziční koncepcí a rozšířeným doprovodným programem. V jejích výlohách začíná ve čtvrtek 25. března přehlídka Malé dějiny fotopastí, která bude zahrnovat zábavné tematické výzvy pro diváky.

Nová výstava, která bude přístupná kolemjdoucím galerie v Jungmannově ulici, se věnuje interakcím lidí se zvířaty a zapojení fotografických technologií. Prezentovaná díla se ukazují jako fotopasti upozorňující na určité vzorce chování v různých prostředích.

Umělecká skupina Neozoon ukazuje trojici krátkých videí, v nichž členové pracují s volně dostupnými fotografiemi lovců a jejich kořistí či záběrů páníčků a jejich domácích mazlíčků z YouTube. Fotopasti ze severního Rakouska, které zachytily dění v přírodě během lockdownu loni na jaře, přibližuje prostřednictvím tříkanálového videa tvůrčí dvojice Nicole Six a Paul Petritsch.

David Přílučík, Kočka. Foto: archiv Fotograf Gallery

Součástí aktuální přehlídky budou také pracovní listy pro děti s naučnými úkoly a výzvy určené širší veřejnosti. Zájemci budou mít možnost si vyzkoušet, jaké to je uvíznout ve fotopasti, nebo naopak číhat na svůj objekt.

Vynecháni nebudou ani chovatelé psů či koček, kteří budou moci zasílat klipy z domácích kamer zaznamenávajících chování mazlíčků v době, kdy jsou jejich majitelé mimo domov.

Výstava Malé dějiny fotopastí potrvá do středy 12. května.

NEOZOON, MY BBY 3, video still © VG Bild-Kunst, Bonn 2021

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!