Jatka78 otevřou letní šapitó na pražském Výstavišti, nabídne divadlo, kino i koncerty

Jatka78 otevřou letní šapitó na pražském Výstavišti, nabídne divadlo, kino i koncerty 

Divadelní stan Azyl78 na pražském Výstavišti poskytne od května, pokud to situace dovolí, zázemí domovským souborům Cirk La Putyka, Dekkadancers a představení Amerikánka. Letní scéna přivítá i hostující scény a do konce září uvede také filmové projekce, koncerty a další živé kulturní události.

Stan, který bude stát v zadní části areálu holešovického Výstaviště, bude podle aktuálních vládních nařízení hostit inscenace Městských divadel pražských, Divadla pod Palmovkou, Minoru, Vosto5 či Divadla Na zábradlí. Vytvoření šapitó v jiné lokaci iniciovala Jatka78, které čeká rekonstrukce zázemí v Pražské tržnici.

Vidina léta v Azylu78 nás pohání dopředu. Sezónu plánujeme otevřít kabaretem Pot a lesk, který se bude současně vysílat i na platformě Film Naživo. Zkombinuje filmový a divadelní zážitek,“ uvedl principál pořádajícího souboru Cirk La Putyka, který v Azylu78 uvede i další inscenace včetně premiérové Runners, Rostislav Novák mladší.

 

Program v šapitó s černým interiérem, který umožní hrát i za denního světla, o výšce patnácti a šířce třiceti metrů bude zahrnovat i divadelní běžecký závod Velká holešovická nebo akci Ukončete nástup, dveře se otevírají určenou rodinám s dětmi. Přesnější výhled organizátoři zveřejní v průběhu dubna.

„Chceme publikum přivítat venku, ale přesto v důstojném divadelním prostředí, které je navíc s ohledem na hygienu bezpečnější. Diváky i kolegu chceme vidět před i po představeních a neznáme lepší místo než na trávě a ve stínu stromů na kraji Stromovky,” nechal se slyšet ředitel Jatek78 Štěpán Kubišta. V šapitó plánují postavit i bar otevřený po celý den.

Foto: Barbora Žentelová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!