Režisér severského Mostu pátral po okolnostech vraždy farářovy ženy z Knutby. Dokusérii uvede HBO

Režisér severského Mostu pátral po okolnostech vraždy farářovy ženy z Knutby. Dokusérii uvede HBO 

Modli se, poslouchej, zabíjej, tak zní název šestidílné true crime minisérie, za níž stojí režisér detektivního počinu Most Henrik Georgsson. Od neděle 4. dubna budou moci diváci HBO GO všechny epizody mapující případ vraždy mladé farářovy ženy a jejího souseda ve švédském Knutby.

Režisér na minisérii spolupracoval s novináři Antonem Bergem a Martinem Johnsonem, kteří společně předkládají dosud nezveřejněné materiály a také exkluzivní rozhovory s lidmi, kteří o kauze promluvili vůbec poprvé.

Pozornost upřeli k případu zkraje roku 2004, který se odehrál v malé vesnici na jihu země. V noci 10. ledna byl zastřelen podnikatel Daniel Linde, později se našla i bezvládná těla jeho zaměstnance a sousedky Alexandry Fossmo, jež byla provdaná za místního pastora.

K vraždě se už další den přiznala Sara Svensson, chůva pastorových dětí. Policie následně zatkla i faráře a podnikatelovu manželku, jež však byla pro nenalezené důkazy nedlouho poté propuštěna. Odposlechy následně odhalily milenecký poměr mezi Sarou a pastorem. Farář se nakonec rovněž přiznal a byl odsouzen na doživotí, zatímco Saře byla soudem nařízena ústavní léčba.

Foto: HBO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!