KulTýden od 22. do 28. března: Michal David online, covidová literatura i výstava skic z filmu V síti

KulTýden od 22. do 28. března: Michal David online, covidová literatura i výstava skic z filmu V síti 

Blížící se závěr března s sebou přináší živý přenos koncertu Michala Davida, vyhlášení soutěže pro amatérské filmaře My Street Films nebo výběr z literatury reflektující pandemii. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Co se takhle stát filmařem? Soutěž My Street Films právě vyhlašuje open call pro začínající tvůrce. O masterclass pro širokou veřejnost promluvila v podcastu programová ředitelka Viola Ježková. Film Naživo chystá nové inscenace v jedinečném formátu. Budoucí program odhalil režisér a zakladatel platformy Viktor Tauš. Nonstop, Discopříběh nebo Céčka. Hitmaker Michal David má o víkendu online koncert. Které písně zazní a jak tráví dny na Tenerife?

 

Galerie výtvarného umění v Ostravě spouští virtuální prohlídky aktuálních výstav současného výtvarníka Václava Rodka i akademického umělce Václava Brožíka. Dvaadvacátý březen 2021 znamená smutné výročí první oběti covidu-19 v Česku. Které knižní tituly z pole beletrie i non-fiction výstižně reflektují pandemický rok? Nakonec jsme se zeptali filmového architekta Jana Vlčka, který stvořil ikonické pokojíčky hrdinek dokumentu V síti, jaká díla z jeho širokého tvůrčího záběru nebudou chybět na venkovní výstavě v historickém centru metropole.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!