Spring Festival má za sebou pilotní ročník. Pětihodinový koncertní maraton je dostupný ze záznamu

Spring Festival má za sebou pilotní ročník. Pětihodinový koncertní maraton je dostupný ze záznamu 

První jarní den se uskutečnil první ročník hudebního Spring Festivalu. V živém přenosu ze Žižkovské věže nechyběli Pokáč, Mig 21, Ewa Farna, Vojtěch Kotek s kapelou Th!s, Monkey Business a Mirai. Vystoupení domácích interpretů s kulisami pražských panoramat si lze až do velikonoční neděle pustit ze záznamu.

Program Spring Festivalu otevřel Vojtěch Kotek, jenž se svou partičkou Th!s rozproudil energii výbušným rockem. Své nejlepší nahrávky poté představil písničkář Pokáč, kterého na pódiu vystřídala Ewa Farna, jež zazpívala mimo jiné i emotivní duet se svým manželem.

Známý herec a dabér Vojtěch Kotek je i aktivním hudebníkem. Foto: Aleš Král

Na festivalu zazpívala i Ewa Farna. Foto: Aleš Král

Vůbec poprvé zahráli Mig 21 živě svůj nejnovější singl Hej kámo!, do playlistu zařadili ale také starší hity. Po roce a půl od posledního koncertu vystoupili Mirai a sobotní festival završili Monkey Business s doprovodnou zpěvačkou Terezou Černochovou. V následném rozhovoru s moderátorem večera, známým youtuberem Kovym, přešel frontman Matěj Ruppert do maďarštiny.

Pozitivní energie sršela nejenom z Jiřího Macháčka. Foto: Aleš Král

„Je moc dobře, že jsme koncert mohli uspořádat. Kultura je teď důležitá ještě víc než kdy dřív a jsem moc rád, že jsme festival věnovali právě zdravotníkům a sestřičkám: snad si někteří z nich v době, kdy zrovna neměli službu, při sledování koncertů aspoň trochu odpočinuli a přišli na jiné myšlenky,“ nechal se slyšet Karel Kovář alias Kovy.

V line-upu nechyběli ani autoři hitu Když nemůžeš, tak přidej – skupina Mirai. Foto: Aleš Král

S jeho slovy souhlasí ředitel pořádající společnosti Ticketstream Viktor Mastník. „Atmosféra všech šesti koncertů byla skvělá a byla cítit silná pozitivní energie oběma směry – od kapel i od diváků zpět. Oba moderátoři dali do svých vystoupení maximum a zájem diváků, kteří se k našemu živému přenosu online připojili, nás nesmírně potěšil,“ doplnil.

Na závěr rozezněla Žižkovskou věž kapela Monkey Business v čele s Romanem Holým. Foto: Aleš Král

Tým nyní připravuje velkou interaktivní výstavu Svět pohádek Boženy Němcové, která by se podle rozvolnění vládních restrikcí mohla otevřít v polovině dubna.

Zpěvačka Ewa Farna se při písni Dobré ráno, milá, již zazpívala s choťem, neubránila slzám. Foto: Aleš Král

Záznam letošního Spring Festivalu je dostupný do půlnoci 4. dubna pod tímto odkazem

Foto: Aleš Král

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!