Jak to vypadá, když herci zkouší online? Podívejte se na Schůzi Divadla Na zábradlí

Jak to vypadá, když herci zkouší online? Podívejte se na Schůzi Divadla Na zábradlí 

Co dělají herci, když zrovna nejsou na pódiu? Jak vypadá jejich lockdown? Chodí doma v teplákách nebo v boa? Odpověď na tyto a mnohé další otázky přináší nová hra z pera umělecké šéfky Divadla Na zábradlí Dory Viceníkové. Online premiéru Schůze sledujte již dnes v 18:00 na Facebooku a Youtube.

Řada povolání se vzhledem k současné situaci musela přesunout do „homeofficů" a nejinak je tomu u herců. Alespoň tedy v nové hře s názvem Schůze, která satiricky přirovnává zkoušku herců v online prostředí k práci z domova. Již dnes se připojí třeba Jana Plodková, Petr Čtvrtníček, Magdaléna Sidonová, Dita Kaplanová, Anežka Kubátová, Václav Vašák, Miloslav König a mnozí další.

Na jedné straně zvýrazňuje úsměvnost kolísající kvality a srozumitelnosti online komunikace, na straně druhé až tragikomicky odhaluje jistou bezvýchodnost dnešní situace českých divadel a jejich tvůrců. Divadlo prostřednictvím komunikačních aplikací, které během uplynulých měsíců nahradily pro mnoho z nás osobní pracovní schůzky, hodiny matematiky nebo večírky s přáteli.

"Současná situace nám přináší novou skutečnost i zkušenost. Hledáme nové formy jak nahradit dnes tak nemožné setkání s divákem. Naše Schůze je tak prvním pokusem o zoom inscenaci, která zachycuje naši absurdní každodennost," komentuje počin Dora Viceníková.

Online schůze ředitele, herců, tajemnice a techniky Divadla Na zábradlí proběhne ve čtvrtek 18. března od 18:00 – shlédnout ji bude možné jak na youtubovém kanálu, tak facebookovém profilu Divadla Na zábradlí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na zábradlí nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!