Ta feminní malba. Trafo Gallery představuje tvorbu polistopadových výtvarnic

Ta feminní malba. Trafo Gallery představuje tvorbu polistopadových výtvarnic 

Pražská Trafo Gallery otevřela novou přehlídku TA malba představující plátna nedávných absolventek AVU narozených po sametové revoluci. Výstavu, která potrvá do 25. dubna, je možné individuálně navštívit po předchozí domluvě.

Název TA malba odkazuje na úzké zaměření výstavy pouze na ženské autorky nejmladší generace. Zastoupené malířky zároveň rámcuje generační výpověď umělců narozených v devadesátých letech, které na scénu nastupují právě nyní.

Většina vybraných děl se pohybuje na rozhraní mezi osobním dotýkáním se světa, zahrnujícím soukromou, místy intimní sféru života a mezi hledáním výrazu pro těžko pojmenovatelné emoce, věcné a sociální stavy,“ nechal se slyšet kurátor výstavy Petr Vaňous. Obrazy na přehlídce nastiňují také konfrontaci očekávání a životní reality či specificky ženský způsob nazírání na svět.

Foto: Trafo Gallery

K vidění jsou práce jedenácti výtvarnic, a to Markéty Bábkové, Veroniky Gabrielové, Karolíny Jelínkové, Ester Knapové, Markéty Kolářové, Beaty Kurucz, Laury Limbourg, Kateřiny Ondruškové, Adriany Sarnové, Gabriely Slaninkové a v neposlední řadě Barbory Valáškové.

Zájemci o prohlídku se mohou ozvat ředitelce galerie Blance Čermákové na e-mailovou adresu trafogallery@trafogallery.cz nebo telefonní číslo 739 517 758.

Foto: Trafo Gallery

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!