KulTýden od 15. do 21. března: zrod Příběhu služebnice, žižkovské vítání jara i tucet knižních novinek

KulTýden od 15. do 21. března: zrod Příběhu služebnice, žižkovské vítání jara i tucet knižních novinek 

Třetí březnový týden ve znamení dokumentu o autorce Příběhu služebnice Margaret Atwood, pilotního ročníku Spring Festivalu i Velkého knižního čtvrtku. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Margaret Atwood je nejenom autorka světoznámého Příběhu služebnice, jehož seriálová adaptace vstupuje do čtvrté řady, ale také hlasitá feministka a filozofka. O čem bude dokument Moc slov dostupný na HBO GO? Z připravované baletní inscenace Phoenix v repertoáru Národního divadla nabídnou choreografové dvě taneční ukázky. Na Žižkovskou věž míří oslavit příchod jara šestice zvučných jmen domácí hudební scény. Které interprety přivítá pilotní ročník Spring Festivalu?

 

Pandemie přesouvá dražby výtvarného umění do online prostoru, třeba v případě Galerie Kodl. Za jaké částky si lze pořídit originál do bytu, to prozradí pořadatel internetové aukce Matyáš Kodl. Třetí březnový čtvrtek rovná se přívan dvanácti literárních novinek. O čem bude povídková sbírka Tyhle fragmenty z pera Biancy Bellové? A jaké osudem zkoušené ženy vyzpovídal Aleš Palán v knižních rozhovorech Nevidím ani tmu? Pozornost jsme upřeli i na virtuální hlasovou schránku, do níž lze nahrát osobní vzkaz neznámým adresátům.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Hulu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!