Norové natáčejí moderní verzi Tří oříšků pro Popelku

Norové natáčejí moderní verzi Tří oříšků pro Popelku 

Norská veřejnoprávní televize NRK aktuálně natáčí remake klasické české filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku. Titulní postavu hraje čtyřiadvacetiletá popová zpěvačka a textařka známá jako Astrid S.

Ústřední představitelka Astrid Smeplass musela kvůli roli nabýt spousty nových dovedností. „Učila jsem se jezdit na koni nebo střílet z luku,“ prozradila pro NRK skandinávská hudební hvězda s tím, že podobných kousků uvidí diváci ve filmu více.

Režie se ujala herečka a filmařka Cecilie Mosli, na scénáři se podílí čtveřice tvůrců Kamilla Krogsveen, Karsten Fullu, Anna Bache-Wiig a Siv Rajendram Eliassen. Snímek by měl mít premiéru letos v listopadu.

Původní snímek režiséra Václava Vorlíčka z roku 1973 se v Norsku, podobně jako třeba v Německu, těší obrovské popularitě a je stálicí tamního vánočního televizního programu. Předlohou pro filmové zpracování je pohádka sepsaná bratry Grimmovými, vlastní verzi přinesla také Božena Němcová. Zápletka a motivy se objevují ve spisovatelčiných pohádkách O Popelce a O třech sestrách.

Audioverzi druhého zmíněného textu namluvil v rámci projektu Čteme dětem pohádky herec Pavel Trávníček, jenž ve Třech oříškách pro Popelku ztvárnil prince. Poslechnout si můžete také další pohádky v podání Vojtěcha Kotka, Marty Jandové, Davida Kollera, Anny Kameníkové a dalších. Premiéru mají každou neděli podvečer na facebookovém profilu Ticketstream nebo na stránkách live.ticketstream.cz.

Jakmile to situace dovolí, otevře se v pražském obchodním domě Kotva interaktivní výstava Svět pohádek Boženy Němcové, kde návštěvníci uvidí mimo jiné přes padesát kostýmů z adaptací.

Foto: NRK

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!