Jak přežít lockdown na Manhattanu. HBO uvede Covidové deníky z New Yorku

Jak přežít lockdown na Manhattanu. HBO uvede Covidové deníky z New Yorku 

Pět amerických filmařů ve věku od sedmnácti do jednadvaceti let přináší autentické svědectví z první vlny pandemie covidu-19 v New Yorku. Hluboce osobní dokumentární výpověď nabídne od středy 10. března streamovací platforma HBO GO.

Během jarní vlny patřil New York mezi nejpostiženější místa pandemie na světě. Pětice mladých dokumentaristů se ve čtyřicetiminutovém snímku Covidové deníky z NYC složeném z jejich krátkých počinů zaměřila na sledování svých nejbližších.

Marcial Pilataxi se kupříkladu obrátil s kamerou na babičku pracující jako správkyně budovy. Společně se potýkají s uklízením nebývalého množství odpadu v souvislosti s tím, že většina nájemníků je uzavřená ve svých domovech. Camille Dianand se zase věnuje otci, který je zaměstnán v dopravním podniku. Od kolegy se nakazí covidem-19 a jeho spolupracovník zanedlouho na nemoc zemře.

Nepříliš veselý příběh vypráví také Shane Fleming, jejíž rodiče přišli o místo a neutěšená finanční situace charakterizovaná zvyšujícími se dluhy je donutila odstěhovat se z drahé metropole. Aby unikli problémům, vydávají se na výlet autem. Story z první linie přináší Arlet Guallpa, jejíž matka je domácí pečovatelkou a otec řidičem autobusu.

Foto: HBO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!