Kapela Zrní předává poselství bezdomovce v novém singlu Inaugurace

Kapela Zrní předává poselství bezdomovce v novém singlu Inaugurace  

Každá tvoje lež tě doběhne, tisíce věří, že je nezklameš, jsi král. Text pochází z nové skladby Inaugurace v podání formace Zrní, v níž tematizuje zodpovědnost za veřejnou moc.

Muzikanti se nechali inspirovat úvahami kladenského bezdomovce s přezdívkou Arab, kterého nezřídka potkávají.  

Často schizofrenně nadával, když šel po ulici sám, a mně pak popisoval pochody své mrakuplné mysli. Tehdy mi zrovna v hlavě běžela tahle písnička, úplně čerstvě vymyšlená, ještě beze slov, pozdravili jsme se a on mi začal vyprávět o úpadku společnosti a že si my Češi nezasloužíme korunu a bude nám po staletích odebrána,“ uvedl zpěvák Jan Unger.

Frontmanovi pak prý jeho slova asociovala výjev korunovace krále.Vidím detail, jak zářivá koruna usedá na hlavu nového krále, kterému náleží. Cítím tu velkou důvěru, která je do něj vkládána, ale pokud se jí zpronevěří, bude mu koruna odebrána, jako ve vizi přítele Araba,“ doplnil Unger.

Singl Inaugurace, k němuž kapela přizvala pěvecký sbor BezNot, se měl původně objevit na loňské desce Nebeský klid, nakonec ji však Zrní dokončilo až letos v lednu. V březnu vydali nahrávku Sladkej výlet a v dubnu bude následovat píseň Milimetr. Uskupení plánuje vyjet na turné k novému albu, jakmile to situace dovolí.

Foto: archiv kapely

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!