Hlavně to zdraví. Jiří Vejdělek s Markem Epsteinem točí cyklus komedií o neduzích stáří

Hlavně to zdraví. Jiří Vejdělek s Markem Epsteinem točí cyklus komedií o neduzích stáří 

Mládí je pryč a do důchodu daleko. S touto premisou natáčí režisér Jiří Vejdělek se scenáristou Markem Epsteinem cyklus televizních filmů Hlavně to zdraví. V prvním dílu Něco na zub se představí vedle Jiřího Langmajera také Simona Stašová, Miroslav Hanuš nebo Anna Fialová.

Naší ambicí jsou milé, nadčasové, hvězdně obsazené komedie, na které se rádi podíváte jednou, podruhé a třeba i popáté a posedmé, protože vám v jejich společnosti bude dobře,“ uvedl kreativní producent cyklu Jaroslav Sedláček.

Onemocnění v televizním cyklu jsou banální, komické nebo vyloženě bizarní a slouží jako roznětky pro přehodnocení dosavadních vztahů a zaběhnutého pořádku. „Téma filmů v sobě nese jakousi poťouchlost, se kterou člověk rád sleduje někoho jiného, komu je trochu zle, a dokáže se tím bavit. Ale od doby, kdy jsem příběhy psal, se sám svět dostal do pozice nemocného, a to, co se nám zdálo jako otřepaná fráze, je nyní zbožným přáním – hlavně to zdraví,“ uvedl Epstein.

Foto: ČT

Pilotní epizoda odvypráví příběh padesátníka v podání Langmajera, jehož podstatně mladší partnerka zahraná Fialovou jej chce představit svým rodičům. Plánované setkání s tchyní ztvárněnou Stašovou a autoritativním tchánem, který je vůči dceřiným známostem značně skeptický, ale zhatí hrdinova velká bolest zubů.

Téma nedorozumění mezi otcem a dcerou mě jako tatínka tří holek zaujalo. On jí nemůže odpustit, že se odstěhovala z Brna do Prahy a pořídila si nemanželské dítě. Navíc teď mu chce představit muže, který je věkově blíže jemu než dceři. Není to pouhá komedie, je v ní mnoho dramatických situací a také jsem si chtěl poprvé v životě zahrát se Simonou Stašovou,“ nechal se slyšet Miroslav Hanuš, jenž se představí v úloze otce.

Foto: ČT

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!