Deska St. Vincent, módní Dotek i Cherry s Tomem Hollandem. Přinášíme kulturní tipy na týden od 8. do 14. března

Deska St. Vincent, módní Dotek i Cherry s Tomem Hollandem. Přinášíme kulturní tipy na týden od 8. do 14. března 

Ani tento týden vás nepřipravíme o pravidelné kulturní tipy. Vychází nové album zpěvačky St. Vincent, do obýváku zahraje kapela Kryštof a Netflix vám ukáže, že k nalezení pravé lásky stačí pramínek vlasů. Další doporučení najdete v našem výběru.

The One

Láska je jenom chemická reakce a stačí pouze pramínek vlasů na to, abyste našli svoji druhou polovičku – zaručeno genetikou! V takovém světě se odehrává nový seriál Netflixu The One natočený podle knihy Spřízněné duše od Johna Marrse. Vše ale není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá a pokrok s sebou nese vždy i temnou stránku. Seriál vychází 12. března.

Cherry

Mladík Cherry s tváří Toma Hollanda se rozhodne přihlásit do armády, aby mohl na misích sloužit jako zdravotník. Z války si ale domů přiveze těžké trauma a útěchu hledá v drogovém opojení. Peníze mu ale docházejí, a tak se propracuje až k bankovním loupežím, jen aby se dokázal dál existovat. Režie filmu se chopili bratři Russoové a jejich výtvor bude k dispozici 12. března na Apple TV+.

Yes Day

A do třetice všeho seriálového i filmového ještě jedna netflixovská novinka s Jennifer Garner v hlavní roli. Na čtyřiadvacet hodin se ve filmu Yes Day mění role a pravidla vymýšlí jen děti. Slovo ne je tento den zakázáno. Zkazí rodiče opravdu každou zábavu, nebo v nich ještě zůstal kousek jejich dětského já? Yes Man v rodinném podání vyjde 12. března.

Fashion Event Dotek

Inspirace v čase izolace. Tím se letos řídí Fashion Event Dotek organizovaný opět studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Uskuteční se tento týden skrze YouTube kanál projektu. Nejdříve se Dotek zaměří na lokální módu, v úterý ji bude následovat ta digitální a poslední dva dny si rozdělí odívání udržitelné a karanténní.

Dojde i na webinář prevence rakoviny prsu, neboť veškerý výtěžek z události putuje na pomoc lidem, které tato nemoc zastihla. Mezi hosty letos patří třeba Zuzana Dutková z Platformy udržatel’nosti, Jakub Ra z New Aliens Agency nebo také Jakub Veselý z Fresh Labels. A nebudou chybět ani návrháři a designéři.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fashion Event Dotek (@dotek21)

St. Vincent vydává Daddy’s Home

Slibovanou novinku tento týden oficiálně oznámila zpěvačka St. Vincent vypuštěním singlu Pay Your Way in Pain. Deska pojmenovaná Daddy’s Home bude obsahovat jedenáct písní a vyjde 14. května. Zpěvačka s občanským jménem Annie Erin Clark vytvořila většinu této desky v zimě roku 2019, kdy se její otec dostal po devíti letech z vězení. Jde o sedmou studiovou desku, poslední s názvem Masseduction vyšla před čtyřmi lety.

Kryštof jenom s písničkami

Ani kapely v online prostoru nechybí. Kryštof v čele s Richardem Krajčem se svým fanouškům ozvou v živém vysílání Jenom písničky v sobotu 13. března od osmnácti hodin. Chtějí tak alespoň částečně virtuálně spojit se svými příznivci, kteří se těšili na koncertní odložené koncertní turné. Cena tohoto virtuálního lístku činí 790 korun.

Kniha Dva roky v hajzlu

Vlasy dolů, opustit muziku, holky, pivo a odevzdat svůj život na dva roky státu. Píše se rok 1983 a devatenáctiletý Luba nastupuje na vojnu. Všudypřítomná nekorigovaná šikana ho teprve čeká a má proměnit chlapce v chlapy. Jak se s touto etapou popere přátelský kluk z vesnice? Námět knihy nosil Lubomír Větříšek v hlavě už od návratu z povinné vojenské služby a nyní své vzpomínky sepsal a vydal pod hlavičkou nakladatelství Host. Další knižní tipy na březen najdete v našem výběru

 

Týden v televizi

Úterní večer můžete strávit s Markem Ebenem u ČT Art. Po osmé hodině večer bude stanice vysílat přímý přenos koncertu České filharmonie z pražského Rudolfina. Půjde první část z mimořádné čtyřdílné série, kterou zahájí večer věnovaný britskému skladateli Edwardu Elgarovi a velkému lyrikovi české hudby Josefu Sukovi.

Pokud jste ještě neviděli dokument Víta Klusáka V síti o zneužívání dětí na internetu, máte možnost jej vidět ve středu večer na Jedničce. Fanoušky japonského Studia Ghibli a filmaře Hayao Miyazakiho potěší páteční program Televize Seznam, která na večer připravila animovaný snímek Naušika z Větrného údolí.

Jednička pak v sobotu od půl desáté vsadila na Národní třídu s Hynkem Čermákem v hlavní roli. Neděli vám pak může zpříjemnit Nova s muzkálem Mamma Mia! Here we go Again z roku 2018.

Foto: pitchfork.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!