Štěpán Kozub létá Volným pádem. Premiéra celovečerního debutu šéfa Divadla Mír bude online

Štěpán Kozub létá Volným pádem. Premiéra celovečerního debutu šéfa Divadla Mír bude online  

Herec a umělecký šéf ostravské scény Divadla Mír Štěpán Kozub napsal a zrežíroval svou celovečerní prvotinu Volným pádem, kterou v sobotu šestého března uvede platforma MirPlay.cz.

Snímek bude vyprávět příběh stydlivého pokladníka Michala, jenž se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství. V jejím svádění váhá udělat první krok, a navíc zažívá trable se svým otcem i vedoucím prodejny.

Je tam spousta momentů, které jsem vykradl ze svého života, ať už z dětství, z puberty, nebo ze současnosti. Moje maminka například pracuje v podobném obchodním centru jako Michal, měl jsem tedy možnost od ní nasát, co se v takovém prostředí běžně odehrává,“ nechal se slyšet Kozub.

V původně zamýšlené černé komedii, z níž nakonec vzešla čirá tragikomedie, ztvární titulní role Robin Ferro, Beáta Hrnčiříková, Albert Čuba nebo Vladimír Polák. Kromě nich se na scéně objeví řada ostravských herců, jako třeba Vladislav Georgiev, Lada Bělašková, Zuzana Truplová, Jiří Sedláček, Alena Sasínová-Polarczyk nebo Pavla Gajdošíková. Sám Kozub v počinu ztvární malou, ale zapamatovatelnou úlohu.

Volným pádem se mělo objevit v kinech, tvůrci se ale rozhodli nečekat na znovuotevření sálů a uvést jej na streamovací platformě MirPlay.cz, která nabízí také záznamy Třech Tygrů z Heligonky, Silvestrovských show Divadla Mír nebo například studentský seriál BikDýl. Připravují i filmovou inscenaci Adam Stvořitel, v níž si zahraje Kristýna Leichtová či Igor Orozovič.

Foto: Jan Lipovský

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!