Kapela Queen vydala originální hru na mobilní telefony

Kapela Queen vydala originální hru na mobilní telefony 

Své 50 výročí oslaví legendární kapela Queen poněkud netradičně - místo plánovaného turné zamíří prostřednictvím hry do mobilních telefonů svých fanoušků. Hráči ve hře Queen: Rock Tour mohou vyrazit spolu s celou kapelou na pódium a nechat promluvit svůj hudební talent.

Queen dodnes patří k nejpopulárnějším kapelám na světě. Přesahují několik generací fanoušků, což je pozice, kterou ještě více povzbuzuje fenomenální celosvětový úspěch jejich oscarového biografického filmu Bohemian Rhapsody, který vypráví neuvěřitelný příběh kariéry kapely.

Vydání hry Queen: Rock Tour přichází s významným mezníkem, jelikož uplynulo přesně 50 let od přijetí Johna Deacona do kapely a tím začíná éra Queen v jejich klasické sestavě. Kapela chtěla toto padesáté výročí oslavit se svými fanoušky masivní evropským turné po stadionech a arénách. To se ale vlivem pandemických okolností přesouvá na rok 2022, a tak kapela Queen přichází s bezpečnou alternativou. Legendární rocková kapela představuje živý hudební zážitek, který si fanoušci užijí prostřednictvím hry Queen: Rock Tour na svých mobilních telefonech. Queen se pro tento účel spojili se společností Gameloft a ve spolupráci s Universal Music Group a Hollywood Records vytvořili vlastní mobilní aplikaci.

"Naší ambicí bylo posouvat hranice hudby a hraní zábavným a obohacujícím zážitkem, který by dostal hráče v botách Queen do klíčových bodů jejich kariéry a umožnil jim vystupovat v živé hudbě Queen v reálném čase. Obrovskou pozornost jsme věnovali detailům Queen historie, autenticitě a umění, abychom složili vhodnou poctu jedné z nejvýznamnějších kapel rockové historie a zaměřili se na stanovení nových standardů pro to, jak by se dnes mohly hudební hry zaměřené na kapely odehrávat v mobilu," komentuje počin Cedric Ratajczak, kreativní ředitel v Gameloft for brands.

Hráči si zahrají 20 nejpopulárnějších hitů včetně Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Radio Ga Ga, I Want to Break Free a We Are The Champions. Kromě toho ovšem mohou objevovat nejrůznější detaily, zábavná fakta i exkluzivní obrázky, které hře poskytly oficiální archivy kapely Queen i hudební odborníci.

Foto: Queen - Montreal 1981 © Queen Productions Ltd.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!