KulTýden od 1. do 7. března: Čeští lvi, šumavská divočina i pozdně normalizační vojna

KulTýden od 1. do 7. března: Čeští lvi, šumavská divočina i pozdně normalizační vojna 

Jaro už klepe na dveře a přináší galavečer Českého lva, zkoušení inscenace podle bestselleru Aleše Palána, debut o dvou ztracených letech na vojně i dvojí výročí předčasně zesnulého Jiřího Schelingera. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Mezi nominacemi na Českého lva pro nejlepší herečku v celovečerním filmu se objevila i Tereza Těžká, jež ztvárnila dvanáctiletou dívku v experimentálním dokumentu V síti. Jak jí role změnila život? Během nucené pauzy zkouší brněnská Husa na provázku hru podle knihy rozhovorů Raději zešílet v divočině. O podrobnosti se podělil dramaturg a autor scénáře Martin Sládeček. Po letech se hlásí kapela Kings of Leon s novinkou When You See Yourself.

 

„Český princ“ William Rudolf Lobkowicz vás o víkendu virtuálně provede jedinou soukromou částí Pražského hradu. Po více než třech dekádách od vykonání základní vojenské služby vydal Lubomír Větříšek otevřenou zpověď o dobových poměrech v kasárnách. Co mu lidová armáda dala a vzala? A nakonec zavzpomínáme na zpěváka s nakřáplým hlasem s jeho dcerou Andreou Schelingerovou.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Hypermarket Film

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!