Romance Všem klukům: Navždy s láskou přináší šťastný konec a mdlou zápletku

Romance Všem klukům: Navždy s láskou přináší šťastný konec a mdlou zápletku40%

Letošní Valentýn mohli diváci oslavit i třetím a posledním filmem série – Všem klukům: Navždy s láskou. Gratulujeme všem, kteří se pro tento snímek nerozhodli. Film jako celek působí vyumělkovaně a prvoplánově líbivě. Za celých sto dva minut nezavadí o vážnější strunu. Malátnou dynamiku snímku lehce balancují pouze kostýmy postav a výprava.

Na letošního Valentýna tematicky vyšel třetí a poslední díl filmové romance – Všem klukům: Navždy s láskou. Celá série sleduje vývoj mladé lásky Lary Jean (Lana Condor) a Petera (Noah Centineo). Začalo to milostným dopisem, který nikdy neměl být odeslán příjemci. V minulém, druhém, díle vztah narušila Lařina dětská láska. Mladý pár překonal všechny nástrahy, ale tentokrát jde o něco zcela jiného. Petera i Laru Jean čeká konec střední školy a musí se rozhodnout, kam budou jejich kroky směřovat dál. Peter dostal sportovní stipendium na Stanfordovu univerzitu a společně si malují, jak budou kampusem procházet spolu, ruku v ruce. Ale tak jednoduché to nikdy nebývá.

Filmy vznikly dle knižní předlohy Jenny Han. Knižní romance si velmi rychle našla své fanoušky, zejména mezi mladšími ročníky, a právě ty potěší, že filmy striktně sledují příběhovou linii čtivých a milovaných knih. Výjimkou není ani poslední díl Všem klukům: Navždy s láskou. Filmy respektovaly důležité okamžiky i detaily, které si pro své charaktery autorka vysnila, včetně Lařiných roztomilých outfitů a okamžiků, které s Peterem sdílí.

Film jako celek působí vyumělkovaně a prvoplánově líbivě. Za celých sto dva minut nezavadí o vážnější strunu. Americký režisér Michael Fimognari divákům předkládá téměř snový barevný svět plný hudby a smíchu, který tak zapadá do netflixového feel-good žánru. Film tak má jediný smysl v relaxaci či dokonce kulisy k jiným aktivitám. Po celou délku nepřinesl žádnou hlubší myšlenku, zápletku či drama. Dějová linie dobře promyšlených filmů je spletitá, zavádí pozorovatele do nejrůznějších míst mysli, mate je, udivuje. Příběhová a myšlenková linie snímku Všem klukům: Navždy s láskou vede z bodu A přímou čarou do bodu B. Jakto, že knihy jsou tak skvělé a téměř přesně přetvořené filmy nikoliv? Můžeme se jen dohodovat. Totožný příběh v literatuře zkrátka funguje jinak než v kinematografii. Jisté je jen to, že pokud si půjdete uprostřed filmu udělat svačinku, nebude vám dělat žádný problém se zorientovat a o nic podstatného nepřijdete.

Malátnou dynamiku snímku lehce balancují kostýmy postav a výprava, které potěší každého esteticky založeného diváka. Film je pomyslnou přehlídku oblečení Lary Jean. Skvěle odráží její jemnou a roztomilou osobnost. Domov hlavní hrdinky působí teplým a hřejivým domem, je plný barev a nostalgických detailů, což je pro hrdinku rovněž klíčové. V tomto filmu se navíc Lara Jean a Peter vydávají se školou do New Yorku. Očima zamilované dvojice a jejich kamarádů vypadá město, které nikdy nespí, jako vzrušující, zábavné a fascinující místo. Tento důraz na estetiku pouze podtrhuje výše vytýkanou líbivost a vyumělkovanost, zároveň však filmu, který je hluboký asi jako houpací koník, dodává hřejivost a pocit, že si jej vlastně lze užít bez naprostého pocitu zmaru.

Film je nezbytnou položkou pro fanoušky předešlých dvou dílů pro ucelenost. Nudný a nijaký děj však nezachrání ani kostýmy a výprava. Za opakované zhlédnutí nebo nedej Bože maratón všech dílů to nestojí.

Fotografie: Netflix

Názor informuji.cz: 40%

Kdy a kde dávají film: Všem klukům: Navždy s láskou

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!