SOUTĚŽ: Vědomí a realita. Vyhrajte knižní rozhovor Daniely Drtinové s etablovaným neurovědcem

SOUTĚŽ: Vědomí a realita. Vyhrajte knižní rozhovor Daniely Drtinové s etablovaným neurovědcem 

Věhlasná novinářka Daniela Drtinová zpovídala neurobiologa a profesora psychiatrie Jiřího Horáčka na téma vědomí, duševní poruchy či současná podoba neurovědy. Výsledkem je publikace Vědomí a realita. Zasoutěžte si s námi o výtisk!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Nová kniha slibuje dobrodružnou cestu do lidského nitra, která čtenářům poodhalí složitou problematiku souvztažnosti vědomí a reality.Naší snahou bylo vysvětlit, že porozuměním tomu, jak „se rodí myšlenka“ nebo jak vlastně vzniká vědomá zkušenost, můžeme výrazně rozšířit prostor naší svobody,“ uvedl Horáček.

Základní premisou publikace je to, že realita světa ne vždy odpovídá našemu vnímání a myšlení a že obsah vědomí závisí na nastavení našeho mozku.Věříme tomu, že toto východisko umožní řešit mnoho z doposud obtížně uchopitelných problémů. Příkladem může být porozumění duševní nemoci a bolestným emocím, které doprovázejí náš život, pochopení podstaty spirituality a lidské víry. Poměrně obšírně se také věnujeme tíživému vědomí neúprosného plynutí času a smrti,“ doplnil.

Neurovědec se spoluautorkou Danielou Drtinovou často zpochybňují obecné pravdy a formulují nové, mnohdy i provokativní závěry, například v odpovědi na otázku, která zvířata mají schopnost vědomého prožívání a co z toho pro ně vyplývá.

Chcete vyhrát knihu Vědomí a realita? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x1 výtisk.

Soutěžní otázka:

Jak zní název internetové televize zaměřené na interview, v níž Daniela Drtinová působí?

A) XTV

B) DVTV

C) Prostor X

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz (do předmětu e-mailu napište VĚDOMÍ). Výherce vyhlásíme v pondělí 8. března. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Vyšehrad

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!