Jan Hřebejk chystá seriál Sněžím! podle knih investigativního novináře Radka Kedroně

Jan Hřebejk chystá seriál Sněžím! podle knih investigativního novináře Radka Kedroně  

Režisér Jan Hřebejk si se scenáristou Petrem Jarchovským zvolili pro námět připravovaného televizního projektu dvě předlohy Radka Kedroně, který v publikacích Sněžím! Deník bílé mafie a Operace Rath rozkryl velké korupční kauzy.

„Dvojici knih jsme se rozhodli spojit do jednoho příběhu. Obě kauzy totiž vyšetřoval jeden a tentýž tým vyšetřovatelů. Uvažujeme o dvanáctidílné televizní komediální krimi sérii, která může být případně prezentována i v podobě dvou celovečerních kinofilmů. Ještě uvidíme, kam a jak se projekt rozvine,“ nechal se slyšet jeden z producentů Matěj Chlupáček.

Režiséra prý inspirovalo zhlédnutí snímku Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem a seriálu Boj o moc tvůrce Jesseho Armstronga. „Postupně jsem propadl sebeklamu, že to musím dokázat také. Na knihách Radka Kedroně nás s Petrem Jarchovským oslovil jejich černý humor," doplnil Hřebejk. Natáčení by mělo začít příští rok na jaře a premiéra by se měla odehrát na podzim 2022.

Autor knih zmapoval případ někdejšího ředitele pražské Nemocnice na Homolce Vladimíra Dbalého, jenž si odpykává trest odnětí svobody za ovlivňování veřejných zakázek a přijímání úplatků, a také kauzu lékaře a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha, který byl rovněž odsouzen za korupci.

Foto: archiv nakladatelství Zeď a Vyšehrad

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!