28 let a konec! Legendární hudební duo Daft Punk se loučí s fanoušky

28 let a konec! Legendární hudební duo Daft Punk se loučí s fanoušky  

Robotické helmy, úderná elektronika a nespočet hitů. Francouzské duo Daft Punk nesmazatelně ovlivnilo elektronickou taneční hudbu. Nyní ale jeho éra končí. S fanoušky se umělecká dvojice rozloučila osmiminutovým videem nazvaném Epilogue.

Za jedním z nejúspěšnějších elektronických projektů současnosti stojí hudebníci Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter. Debutové album Homework vydali v roce 1997, v roce 2001 následovala deska Discovery, v roce 2005 nahrávka Human After All a konečně v roce 2013 album Random Access Memories, které se stalo jejich komerčně nejúspěšnějším a za které získalo pořádnou řádku cen Grammy.

Daft Punk se v pondělí 22. února 2021 s fanoušky rozloučili potichu a bez jakéhokoliv prohlášení či vysvětlení důvodů ukončení spolupráce. Jedna z důležitých kapitol elektronické hudby skončila videem s názvem Epilogue.

Pojďme se nyní společně podívat na ty nejzásadnější hity, kterými Daft Punk zasáhli do hudební historie.

Around the World

Around the World je nejstarší singl v našem výběru. Pochází už z roku 1997, kdy se stal součástí debutového alba Homework. Velmi si jej oblíbily kluby po celém světě a bodoval v tanečních žebříčcích v Kanadě, Velké Británii i ve Spojených státech. Jedničkou se stal dokonce na Islandu či v Itálii.

One More Time

Singl One More Time byl poprvé vydán na konci listopadu roku 2000. Později jej fanoušci našli jako součást alba Discovery. Vokály skladbě propůjčil DJ, producent a zpěvák Romanthony,jenž je slyšet i v písni Too Long ze stejné desky.

Harder, Better, Faster, Stronger

Z alba Discovery pochází také další zlomový hit dua Daft Punk – píseň Harder, Better, Faster, Stronger. V roce 2007 vyšla také živá verze tohoto singlu, která v roce 2009 získala cenu Grammy za nejlepší taneční nahrávku. Na písni spolupracovali s americkým keyboardistou Edwinem Birdsongem, velkým funk a disco experimentátorem.

Instant Crush

Ze spojení sil Daft Punku a amerického muzikanta Juliana Casablancase, zpěváka kapely The Strokes, vznikl hit Instant Crush, který byl čtvrtým singlem z poslední desky uměleckého dua nazvané Random Access Memories.

Get Lucky

Pokud je jeden hit, díky kterému si pamatovat duo Daft Punk, tak je jím právě song Get Lucky. Když v roce 2013 spatřil světlo světa, nebylo před ním téměř úniku. Píseň, v níž zní vokály zpěváka Pharrella Williamse, se vyšplhala na vrcholky hitparád ve více než 30 zemích a získala hned dvě ceny Grammy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!