SPS, Plexis a Apple Juice přivezli do Plzně pořádnou nálož punku

SPS, Plexis a Apple Juice přivezli do Plzně pořádnou nálož punku100%

Trojka českých punkových kapel zahrála v sobotu 14. dubna v plzeňském music klubu Watt. Pro své fanoušky zde vystoupily skupiny Apple Juice, Plexis a SPS. Trojkoncert v tomto složení se uskutečnil pouze v Plzni a Praze. A rozhodně bylo o co stát!

Již před osmou hodinou se klub Watt začal plnit pankáčema a pankerkama. Ačkoliv koncert začal, jak je již zvykem, se značným zpožděním, většina návštěvníků přišla radši na čas. Hned s prvním úderem bicích, o který se postarala první skupina sobotního večera Apple Juice, se lidé zvedali od stolů a přicházeli podpořit kapelu k pódiu. Tato banda byla opravdu skvělým rozjezdem celé punkové akce. Rytmické písně rozproudily publikum, a dokonce se zde našli první odvážlivci, kteří si zapogovali.  

Plexis, punková legenda hrající již od roku 1984, nastoupila na pódium jako druhá v pořadí. Jako již tradičně předvedli velkou show. Během oblíbených písní se do poga zapojovalo stále více nadšenců, jiní se jen tlačili co nejblíže ke stagi, aby viděli své hvězdy z co nejmenší vzdálenosti. Plexis odehráli celý koncert ve velkém stylu, za to se jim fanoušci odměnili obrovským aplausem. 

Na závěr ovládla klub Snížená Pracovní Schopnost - tedy skupina SPS. Tato pražská partička přijela do Plzně ukázat, proč se již tolik let řadí mezi špičky české punkové scény. Již během první písničky dokázala dotáhnout již tak skvělou atmosféru k dokonalosti. Kapela hrála jednu pecku za druhou, fanoušci pogovali, skákali a tleskali. Přes pokročilou noční hodinu byl klub nabytý energií. SPSka byla snad nejlepší tečkou plzeňské punkové noci.

Po koncertu mi Zdeněk, zpěvák a kytarista z SPSek, odpověděl na tři krátké otázky:

Jak se ti hrálo v Plzni?

Výborně, Plzeň je můj druhý domov. Mám tady tetu, bratrance, měl jsem tady také statek. Moc rád se sem vracím.

Jsi spokojený s návštěvností?

Návštěvnost byla super a lidi byli taky super. V Plzni se mi vždy líbí, tady publikum nikdy nezklame.

Hraje se ti lépe na těchto menších klubových scénách či na festivalech?

Radši mám klubové koncerty, protože jsem blíž u lidí. Pro mě je důležitý kontakt s publikem, kluby jsou osobnější. Na festivalu jsou ode mě fanoušci moc daleko a to mi vadí. To samozřejmě neznamená, že na festivalech vystupuji nerad. 

Foto: Jirka Mužík 

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!