Muzikálové hity u vás doma. Česká televize odvysílá 10 let muzikálu v Ostravě

Muzikálové hity u vás doma. Česká televize odvysílá 10 let muzikálu v Ostravě 

V přímém přenosu v pondělí 22. února ve 20.15 hodin odvysílá ČT art koncert s názvem 10 let muzikálu v Ostravě 2010–2020. Ve svém programu nabídne průřez muzikálovým repertoárem Národního divadla moravskoslezského za posledních deset let. Chybět nebude Evita, Kočky, Jesus Christ Superstar, nebo třeba West Side Story.

Rok 2010 byl pro Národní divadlo moravskoslezské přelomový - s příchodem Gabriely Petrákové se původní operetní soubor zaměřil také na muzikálovou tvorbu. Právě muzikál během následujících let nabyl v repertoáru ostravského divadla dominantního postavení. Koncert k 10 letům muzikálové éry představí průřez významnými tituly tohoto období i ochutnávku z inscenací, které jsou dosud na repertoáru.

"Hrajeme nebo jsme hráli nejznámější muzikály skladatele Andrewa Lloyda Webbera, Tima Rice, vloni měla premiéru West Side Story skladatele Leonarda Bernsteina, nově jsme v říjnu uvedli Květiny pro paní Harrisovou od Richarda Taylora a Rachel Wagstaff a tak dále. Divácký zájem je důkazem toho, že jdeme správnou cestou. O tom, že v Ostravě děláme skvělé muzikály, chceme přesvědčit i naším pondělním koncertem, který měl být samozřejmě původně i pro diváky," řekl ředitel NDM Jiří Nekvasil.

Na pondělním koncertu nebudou kromě Edith a Marléne nebo Rebeccy chybět melodie z muzikálů Marguerite, Sunset Boulevard, Evita, Kočky, Jesus Christ Superstar, West Side Story, komorního dílka Thrill Me (Vzruš mě!), ale také ukázky z novinek – muzikálů Květiny pro paní Harrisovou nebo původního díla s názvem Harpagon je lakomec? napsaného pro Národní divadlo moravskoslezské.

V živém přenosu České televize nabídne divákům nezapomenutelné muzikálové písně v podání Hany Fialové, Martiny Vlčkové, Michaely Horké, Patricie Janečkové, Tomáše Savky, Lukáše Vlčka, Romana Haroka, Tomáše Novotného a dalších. Jako speciální host vystoupí zpěvačka Dasha.

Lockdown paradoxně umožnil vytvořit v Divadle Jiřího Myrona velmi originální jevištní útvar.  Ondřej Zicha navhrnul scénu využívající celého jeviště ve směru zezadu dopředu, na jehož hraně je tribuna pro orchestr a za ní už jen prázdné hlediště. Diváci tedy budou koncert sledovat především ze zadní části jeviště směrem k hledišti. Režii má šéfka souboru Gabriela Petráková, která koncert pojala jako ucelenou inscenaci. Orchestr řídí Jakub Žídek.

Foto: Národní divadlo moravskoslezské

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Národní Divadlo Moravskoslezské... nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!