‚Velký rokenrol‘ s hosty a speciální scénou slibují Tata Bojs při chystaném křtu nové desky

‚Velký rokenrol‘ s hosty a speciální scénou slibují Tata Bojs při chystaném křtu nové desky 

Se křtinami nejnovějšího alba Jedna nula kapela Tata Bojs nečeká na znovuotevření koncertních sálů. Tuto neděli jednadvacátého února večer nabídne stream koncertu z pražského Airship Online Studia DOX+.

Když deska vyšla, dostávali jsme od fanoušků hrozně hezké vzkazy, až jsme byli z tak pozitivní vlny překvapení. Mezi zprávami často zaznívaly dotazy, kdy písně uslyší živě, že se už nemůžou dočkat koncertů. Producent Dušan Neuwerth nás ponoukl, abychom udělali ještě jeden live stream,“ řekl pro podcast KulTýden frontman kapely Milan Cais.

 

Doba, než přijdou fyzické koncerty, asi bude ještě dlouhá. Deska je na světě a vznikla by velká prodleva, než bychom ji oslavili, tak jsme se rozhodli pro druhý online set, který bude zahrnovat všechny prvky, jako bychom hráli v O2 universu, kde jsme museli vystoupení odložit,“ doplnil Cais. Scéna bude koncipována do kruhu pomocí věží – „menhirů“ a jejím středobodem bude obří discokoule symbolizující diváka a posluchače.

Mezi nedělními hosty se objeví Tomáš Neuwerth jako druhý hráč na bicí, duo Twenty Minutes coby doprovodné vokalistky a skrze videohovor se na dálku připojí Emma Smetana, jež se skupinou zazpívá píseň Tajemství. Zatímco první koncert měl benefiční přesah a výtěžek z něj putoval do nadačního fondu Šestý smysl, tentokrát se formace rozhodla uspořádat zpoplatněný koncert přístupný pouze v daný čas, zpětné přehrání tedy nebude možné.

Deska Jedna nula spatřila světlo světa koncem loňského listopadu a zahrnuje jedenáct nahrávek včetně singlů Zvony a Kraftwerk in Saint Tropez, v němž frontman po dlouhé době od hitu Attention Aux Hommes zpívá v cizím jazyce, a to anglicky s francouzským přízvukem.

Mardoša měl představu, jak se tito ‚polostroje‘, chladné odosobněné postavy, které tvoří základ elektronické hudby, sluní na francouzské Riviéře. Samovolně mu text přicházel v angličtině, nedokázal si jej představit jinak. Zdráhal jsem se zpívat anglicky a naléhal jsem na něj, aby k písni přizval hosta. Mardoša ale trval na tom, abych zpíval já, tak jsem si zvolil tento akcent, čímž se píseň dostala do další roviny,“ prozradil Cais.

Foto: Salim Issa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!